Laget hyllet Celine da hun slo sykdommen: For ikke så lenge siden mistet de lagvenninnen

30/10/2023 22:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Celine Luttikhedde ble bare 24 år gammel. Hun døde av kreft 8. oktober.

Danske Celine Luttikhedde var 23 år da hun først ble kreftsyk.

Her gjennomgikk hun et behandlingsforløp med cellegift, hvor hun til slutt ble erklært kreftfri etter å ha operert for å fjerne den ene eggstokken.

Det var april 2022 og teamet hyllet henne i salen for å feire den gode nyheten.

Hun fortsatte å trene volleyball to ganger i uken og spille kamper i helgene, og hun var fortsatt den på laget som møtte opp med et strålende ansikt og bidro til den positive stemningen. Alltid positivt.

Foto: Privat

Men i februar i år kom kreften plutselig tilbake, og den spredte seg i hele kroppen.

– En dag på trening kom Celine bort til meg og sa at hun hadde noe med magen som hun burde ha undersøkt. Derfor ville hun gå glipp av trening, og jeg fryktet at vi skulle få akkurat den beskjeden vi da også fikk. At hun var syk igjen, forteller Jakob Hove Kristensen, treneren på laget.

Celine kom tilbake i behandling, og i mellomtiden støttet hun laget sitt så mye som mulig fra tribunen.

Til slutt var ikke kreftene lenger tilstrekkelige, og hun tilbrakte den siste tiden hjemme hos foreldrene hennes.

Om kvelden søndag 8. oktober kom beskjeden om at Celine hadde sovnet stille.

Jakob Hove Kristensen og noen andre av Célines nærmeste venner og kjærester fant ut av det gjennom familien, og dagen etter delte de det med resten av volleyballaget, som avlyste kveldens trening.

Om onsdag var de samlet for å snakke gjennom situasjonen, og det var litt trening i hallen etterpå. Det var slik Celine ville ha hatt det. 

Sammen med andre i klubben har Jakob Hove Kristensen, som er trener for laget, arrangert en dag hvor kampene spilles hjemme i Vejlby-Risskov Hallens hall 4, hvor det arrangeres kake, kaffe, øl, lodd og basar. Alt overskudd går til Kreftforeningen.

– Det var noe vi snakket med Celine om å beholde, for det er helt i hennes ånd og det var hennes egen idé. Vi visste ikke om det ville bli før eller etter hennes død, men det endrer ikke det faktum at vi nå «løper med ballen» og gjennomfører det, avslutter Jakob Hove Kristensen.