Lastebilsjåfør krasjet i bil med tre barn: Video avslører at han var alt annet enn oppmerksom

09/02/2022 12:23

Emma

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En britisk lastebilsjåfør er nå dømt etter at et videoopptak avslørte at han drakk champagne, rullet en sigarett og tekstet i forkant av ulykken.

27 år gamle Mason Cowgill fra Storbritannia, krasjet i sin lastebil i juni i fjor og traff en parkert bil som hadde tre barn inni, som alle heldigvis overlevde ulykken.

Hendelsen fant sted i landsbyen Ingleton i Englands største seremonielle fylke, North Yorkshire, som ligger like nord for Manchester omtrent midt i Storbritannia. Det skriver The Sun.

Cowgill, som kommer fra den nærliggende landsbyen Gargrave, har vært tiltalt siden hendelsen, der det også kom frem at han hadde stått bak flere tyverier i ukene før krasjet, inkludert å stjele Chablis og prosecco fra supermarkedkjeden Tesco og vin fra et hotell.

Den unge mannen uttalte også under rettssaken at han har problemer med både alkohol og narkotika, og han erkjente seg skyldig i farlig kjøring og tyveri.

Under rettssaken stilte dommeren Simon Hickey det retoriske spørsmålet: "Utgjør du en risiko for publikum?" som han selv svarte: "Du gjør det i forhold til kjøring."

Foto: Youtube

Ingen av barna i bilen ble skadet, men Cowgill ble fortsatt dømt til 16 måneders fengsel og fikk også et 32 måneders kjøreforbud, som bare kan fullføres ved en ny førerprøve.

En video tatt opp av et "dashbordkamera" i lastebilens drosje har dukket opp, og her kan du se Cowgill sitte og gjøre alt annet enn å fokusere på veien.

Blant annet åpner han en flaske musserende vin og kaster søppelet ut av vinduet, ruller en sigarett og sitter lenge og ser ned på telefonen.

Det er nettopp telefonen som tar oppmerksomheten hans akkurat som ulykken skjer, og du kan faktisk se på videoen - som kan ses her - at han ler av noe på telefonen like før han krasjer.

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.