Leies inn for å beskytte Bidens sønn: Hvor mye de betaler i husleie

05/04/2022 13:54

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En skyhøy husleie, må man si.

Når du er statsoverhode, er det alltid et relativt høyt behov for beskyttelse og sikkerhet. Når du er PRESIDENT i USA, er det ikke et unntak.

Joe Bidens sønn Hunter bor for tiden i Malibu, California.

Av sikkerhetsgrunner bor Secret Service-personell i nærheten av Hunter i en leid bolig, noe som absolutt ikke er billig.

Secret Service har betalt mer enn 30.000 dollar i måneden for å leie et fint herskapshus i Malibu i nesten ett år, opplyser kilder nær saken til ABC Nyheter. Det er omtrent 200.000 norske kroner.

Den pensjonerte senior Secret Service-agenten Don Mihalek sa til ABC News at Secret Service i henhold til føderal lov har et mandat om beskyttelsesansvar overfor presidenten, nærmeste familie og alle andre presidenten kan utnevne for å motta beskyttelse.

«Vanligvis, uansett hvor en beskyttet person etablerer sin bolig, blir Secret Service tvunget til å finne et sted å leie i nærheten til reell markedsverdi,» sa Mihalek, og bemerket at byrået også leier eiendommer for å beskytte president Joe Bidens hjem i Wilmington og Rehoboth Beach. Delaware.

"Dette er ikke nytt," sa Mihalek. – Tjenesten har måttet gjøre dette også under tidligere forvaltere, og dessverre har boligmarkedet akkurat nå drevet prisene betydelig opp.

Dermed bruker du 24 millioner kroner i året alene for å leie huset i nærheten av Hunter Biden.

På spørsmål om kostnadene ved beskyttelse, sa en representant for Secret Service:

"På grunn av behovet for å opprettholde driftssikkerheten, kommenterer ikke US Secret Service midler, metoder eller ressurser som brukes til å utføre våre beskyttelsesoperasjoner."