Lena fikk uventet sms av Jehovas Vitner - hennes raske svar gjorde dem tause

28/08/2017 10:15

Anniken Hauge

Utland
En svensk kvinne fikk en uventet melding fra Jehovas Vitner på mobilen sin. Men da hun skrev et raskt svar tilbake, stoppet de umiddelbart å kontakte henne.

Med en smartphone kan man få kontakt med nesten alle mennesker, via et hav av kanaler og plattformer.

Om man ringer, skriver på Facebook, sender en video med Snapchat eller bare en god gammeldags melding, så går det lynraskt - også for personer som vil selge noe.

Da Lena Johansson, som bor i den svenske kommunen Kinda 260 kilometer sør for Stockholm, fikk en sms fra Jehovas Vitner fredag ettermiddag forrige uke, ble hun veldig opprørt, skriver Expressen.

I stedet for å troppe opp foran døra slik Jehovas Vitner er kjent for, prøvde det kontroversielle trosamfunnet å få Lena Johansson til å melde seg inn via mer moderne metoder.

- Det var veldig merkelig, for de pleier jo å banke på døren. Jeg ble litt provosert, og tenkte lenge over hvordan jeg skulle svare ordentlig tilbake, sier Lena Johansson til svenske Expressen.

 

I meldingen fra Jehovas Vitner stod det at Lena Johansson kunne få et ‘tips’ om å se på en hjemmeside som Jehovas Vitner stod bak.

Der kunne Lena Johansson ‘få svar på livets mange spørsmål, for eksempel hvorfor Gud tillater lidelse, og hva meningen med livet er'.

Etter litt betenkningstid skrev Lena Johansson denne meldingen tilbake:

 

- Jeg vil tipse dere om å ikke skrive flere meldinger til meg. Jeg vet allerede hva meningen med livet er. Det er kjærlighet. Kjærligheten mellom mennesker og respekt for alle menneskers ulikhet. At alle er perfekte som de er. Ha en god helg, svarte Lena Johansson. 

Den provoserende meldingen fikk Lena Johansson til å skrive en tankevekkende melding tilbake.

Jehovas Vitner svarte aldri på Lena Johanssons sms.

Derfor forteller Lena Johansson at hun fremover vil svare på alle meldinger fra trosamfunnet på samme måte. Hun regner dog ikke med å motta flere 'tips' fra Jehovas Vitner i fremtiden.

- Jeg skal garantert bruke denne metoden fremover, for den er i hvert fall effektiv. Jeg tror ikke jeg kommer til å få flere meldinger, sier Lena Johansson til Expressen.

Om samme metode - å kontakte potensielle medlemmer via sms - også er kommet til Norge, er enda uvisst.