Liam fikk dødelig kreft i ung alder: Advarer andre mot å gjøre de samme hyppige feilene

09/02/2024 23:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er viktig å lytte til kroppen din.

Mange vet nok til at du ikke helt lytter til kroppen din, men håper i stedet at ubehaget du opplever vil forsvinne av seg selv på et tidspunkt. I mange tilfeller vil dette også skje, men i noen tilfeller vil det også være nødvendig med ytterligere undersøkelse og behandling.

Det var i ung alder at Liam Griffith, da 31, fra Middlesbrough, England, fikk beskjed om at han var dødssyk med kreft. Nå deles hans hjerteskjærende historie, med sikte på å kaste lys over farene som ligger i å ignorere alarmerende helsesymptomer.

Det skriver gazettelive.

Den selvstendig næringsdrivende mannen, som tidligere tjente til livets opphold på oljerigger, valgte først å ignorere alvorlige sykdomstegn som kramper, oppkast og hevelse i magen. Dette valget ble drevet av et ønske om ikke å forstyrre hans inntjening, som på grunn av hans ansettelse som selvstendig næringsdrivende bare var avhengig av arbeidet han kunne gjøre selv.

Liams historie begynte i mars, da de første symptomene dukket opp. Til tross for det voksende ubehaget, bestemte han seg for å "ta seg sammen" - et valg han senere beskrev som "den største feilen jeg noensinne har gjort." Hans situasjon forverret seg raskt, og etter en sen sykehusinnleggelse ble han først diagnostisert med Crohns sykdom og kort tid etter med tarmkreft. Operasjonen avslørte den grusomme sannheten: kreften ble avansert til terminalstadiet.

Mentalt er belastningen like overveldende som den er fysisk. "Jeg lever bokstavelig talt det verste livet jeg noensinne kunne ha forestilt meg," sa han

Midt i kampen mot kreft hadde Liam funnet en stråle av håp om en bedre slutt på livet gjennom støtte fra vennen Eve Bannatyne, som startet en innsamlingsaksjon gjennom JustGiving. Kampanjen samlet raskt inn £ 18,000 for privat behandling etter at NHS-behandling viste seg å være utilstrekkelig da kreften var immun mot behandlingen.

I annonsen beskrev venninnen Eva Liam som «modig» i kampen mot kreft og understreket det presserende behovet for støtte for å forbedre livskvaliteten.

Liam gikk dessverre bort i januar 2024. Han vil bli husket av venner og familie som en modig mann som spredte glede og latter.