Linda raser mot kommunen etter datterens død: Frøs ihjel da hun ikke kunne betale varmeregningen

09/11/2017 10:30

Anniken Hauge

Utland
En kampanje prøver nå samle inn penger til kvinnens fire etterlatte barn.

En tragisk sak har rammet England.

En kvinne ble funnet død av forfrysning i huset sitt i byen Runcorn nær Liverpool. Den 38-årige Elaine Morrall, som er mor til fire, ble funnet innpakket i et sjal og en frakk.

Elaine Morrall hadde angivelig ikke råd til å betale strømregningen sin, fordi dagpengene hennes hadde blitt redusert som strøff for at hun ikke hadde møtt opp til et møte i kommunen. 

Men grunnen til at Elaine Morrall ikke møtte opp er fordi hun har psykiske problemer og lider av spiseforstyrrelser, skriver den engelske avisen Liverpool Echo

Moren hennes Linda Morral hevder at datteren ikke hadde råd til å sette på varmen til barna kom hjem fra skolen.

Linda Morral har nå skrevet et lengere åpent brev på Facebook, hvor hun anklager myndighetene for å ha skyld i datterens død.  

I brevet skriver hun blant andet:

-Hvor mange mennesker må dø før denne regjeringen innser at de dreper sårbare mennesker? Datteren min døde om ettermiddagen den 2. november 2017 alene hjemme, mens hun var pakket inn i et sjal og en jakke. Hun ville vente med å sette på varmen til barna kom hjem fra skolen, fordi hun ikke hadde råd til annet.

Hun fortsetter:

Hun var alvorlig deprimert og led av spiseforstyrrelser og mange andre problemer. Allikevel ble hun ikke ansett som syk nok til å motta støtte, og derfor ble stønaden hennes stoppet. Hun ble 38 år gammel.

Moren Linda Morral skriver videre at hun selv prøvde å forklare jobbsenteret at datteren hennes ikke var i stand til å delta på møtene, men at de stoppet utbetalingene allikevel.

I brevet spør moren til slutt om datterens død er bevis nok for at hun var syk.

Ung mann trodde det stod 'jeg elsker deg' på t-skjorten fra eksen - nå ler alle av han