Liten jente i sjokk da hun åpnet julekort

22/11/2022 15:18

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En liten jente hadde en sjokkerende opplevelse da hun åpnet et julekort hun hadde kjøpt på det lokale supermarkedet. I kortet var det allerede en håndskrevet melding, som var et rop om hjelp.

Det var langt fra julestemningen en 6 år gammel jente hadde forventet da hun skulle skrive julehilsener til venner og familie.

Den unge jenta og hennes familie hadde kjøpt en pakke julekort i den lokale Tesco-butikken, hvor det var 10 julekort i pakken.

Da den lille jenta begynte å skrive i kortene, var det ingenting å se ved første øyekast, men hun ble sjokkert da hun plutselig åpnet et av de siste kortene.

Dette kortet hadde allerede en hilsen på det, og det var absolutt ikke en mild julehilsen.

Et rop om hjelp

Det viste seg at meldingen som ble skrevet på kortet ble skrevet av en utenlandsk fange som blir holdt i Shanghais Qingpu-fengsel i Kina. Han hadde skrevet i meldingen hvordan de innsatte ble tvunget til å jobbe mot sin vilje.

I meldingen ble mottakeren av kortet også bedt om å varsle internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner.

Det skriver flere britiske medier, deriblant BBC.

Julekortene er produsert av selskapet 'Zheijiang Yuangung Printing', men de har brukt fengselsinnsatte til å produsere kortene sine, og dette har ført til at Tesco nå har brutt samarbeidet.

Ifølge BBC skal den lille jenta ha blitt sjokkert da hun fikk vite hva budskapet i julekortet handlet om.