Lovendring: Her kan du snart være i besittelse av kokain, MDMA og andre harde stoffer

02/06/2022 08:53

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I et forsøk på å få slutt på narkotikaforbrytelser, vil det snart bli lovlig i enkelte deler av Canada å være i besittelse av et bredt spekter av harde stoffer.

Det sier seg selv at det er ulovlig å være i besittelse av harde stoffer som kokain, MDMA og opioider, da bruk av dem kan føre til et bredt spekter av bivirkninger; som søvnløshet, depresjon, aggressiv oppførsel og i verste fall død.

I de fleste land er det strengt forbudt å være i besittelse av eller være påvirket av nevnte stoffer, og mange steder kan dette føre til lange fengselsstraffer.

Også i Canada er det strengt forbudt å være i besittelse av for eksempel kokain, men dette vil snart bli endret.

I et forsøk på å få slutt på narkotikakriminaliteten i British Columbia i Canada, ifølge Unilad, fra 31. januar 2023, vil det være lovlig å være i besittelse av små mengder narkotika. 

Den nye loven er en prøveordning som utløper igjen 31. januar 2026, noe som betyr at mellom 31. januar 2023 og 31. januar 2026 vil kanadiere over 18 år i regionen ikke bli straffet for å ha vært i besittelse av mindre mengder kokain, MDMA eller lignende.

Stoffet vil ikke engang bli konfiskert.

Den nye lovgivningen kommer etter at en rapport fant at 9.400 innbyggere i British Columbia har dødd av en overdose siden 2016.

Bare i 2021 er det registrert 2224 narkotikarelaterte dødsfall i regionen, og den nye loven, som gjør det lovlig å være i besittelse av maksimalt 2,5 gram harde stoffer, er et forsøk på å avkriminalisere narkotikamiljøet.

Carolyn Bennett, regionens helse- og avhengighetsminister, vil bidra til å «redusere stigma og gi et annet verktøy for British Columbia for å få slutt på overdosekrisen».

I stedet for straff vil beboere som blir tatt med narkotika i lommene få tilbud om informasjon om muligheter til å komme seg ut av overgrepet.

Det vil imidlertid fortsatt være ulovlig å være i besittelse av narkotika på flyplasser, skoler, og hvis du er ansatt av det kanadiske militæret.

British Columbia ligger i den vestlige delen av Canada og har omtrent fire millioner innbyggere. De største byene i regionen er Vancouver, Victoria og Abbotsford.