Mafiaboss arrestert etter 15 år på flukt: Da tatoveringene hans gikk viralt, visste politiet hvor han var

12/01/2018 14:15

Anniken Hauge

Utland
Thailandsk politi har arrestert sjefen av den beryktede japanske mafiabanden Yakuza etter 15 år på flukt.

Den japanske mafiabossen Shigeharu Shirai ble i 2003 anklaget for mordet på en banderival. Siden har han vært på flukt fra myndighetene.

Etter et bilde av tatoveringene hans gikk viralt, er han nå blitt pågrepet i Thailand.

Det skriver BBC.

Pågribelsen av 74-åringen skyldes at han har noen svært gjenkjennelige tatoveringer som er helt spesielle for medlemmer av den beryktede japanske banden.

En lokal thailender hadde tatt et bilde av mannens rygg full av tatoveringer og lagt ut bildet på Facebook, helt uvitende om at Shigeharu Shirai var tilknyttet den japanske mafiaen.

Foto: ROYAL THAI POLICE HANDOUT

De mafia-lignende yakuza gjengene har vært en del av det japanske samfunnet i flere århundre og har et estimert antall medlemmer på 60.000, melder BBC.

Selv om bandene i seg selv ikke er ulovlige, er mye av inntjeningen deres knyttet til illegale handler som gambling, prostitusjon og dop.

Etter bildene av Shirai gikk viralt, gikk de ikke japansk politi hus forbi, og de ba derfor thailandske myndigheter om å arrestere den beryktede 'mafioso'.

Den eldre mannen ble pågrepet i byen Lopburi nord for Bangkok. Han forventes utlevert til Japan i nærmeste fremtid hvor han vil bli rettsforfulgt for mordet han er anklaget for å ha begått i 2003.

Bildene som ble lagt ut på Facebook, viser også at Mr. Shirai mangler en del av lillefingeren – en selvforvaltet straff for medlemmene av Japans yakuza-gjenger for å bøte for feil. Foto: ROYAL THAI POLICE HANDOUT

Ifølge thailandske myndigheter skal mannen ha innrømmet at han var medlem av yakuza-banden, men han har ikke tilstått mordet for 15 år siden.

Han flyktet fra Japan i 2005.

Les også: Unge kvinner oppdratt til å begå innbrudd: Pågrepet med skrutrekker i bh-en