Mafiasjef tatt etter 20 år: Avslørt av Google Maps

10/01/2022 08:53

Emma

Utland
Dette er bilde som avslørte mafiasjeffen. Foto: Google Maps
Dette er bilde som avslørte mafiasjeffen. Foto: Google Maps
Italiensk politi ble ved et uhell bekreftet hvor en ettersøkt mafiasjef gjemte seg - han kunne ikke gjemme seg for Google Maps.

Giacchino Gammino var på 1990- og 80-tallet en av de mest beryktede mafiabosser i hele Italia, men alt endret seg da han myrdet en uskyldig forbipasserende og endte opp i fengsel.

Ifølge TV 2 ble Gammino først arrestert i 1984, og siden den dagen har han sittet i fengsel flere ganger for ulike forbrytelser. Det var imidlertid ikke før på slutten av 1990-tallet at det italienske politiet virkelig fikk spaden under seg.

I 1998 ble Gammino dømt for drapet på en tilfeldig forbipasserende som han trodde var en mafiasjef fra en rivaliserende gruppe. Denne dommen burde ha satt en stopper for hans rampage i Italia, da han ble dømt til livstid i fengsel.

Det tok imidlertid ikke mer enn fire år før den beryktede mafiasjeffen klarte å rømme fra fengselet han var i. Han klarte å iscenesette en flukt som distraherte fengselsvaktene så mye at han selv var i stand til å unnslippe.

Siden 2002, da han unnslapp dommen, har Gammino derfor vært etterlyst av det italienske politiet, og i 2014 ble det til og med utstedt en europeisk arrestordre av ham da italiensk politi mistenkte at han hadde flyktet til utlandet.

Den antagelsen var riktig, men vi trenger faktisk ikke å gå lenger enn til Spania for å finne den 'pensjonerte' mafiasjeffen. Her har han bodd mesteparten av tiden som han har vært på rømmen.

Han har klart å holde seg skjult for både italiensk og spansk politi, og i løpet av de 20 årene han har giftet seg, skiftet navn til Manu, han jobbet både som kokk og hadde sin egen grønthandler.

Selv om Gammino kanskje trodde at han nå var trygg da politiet ikke hadde funnet ham etter 20 år, var det italienske politiet faktisk på sporet av han, og de hadde utpekt Spania som landet der de trodde han bodde. Det eneste problemet var at de ikke kunne spore opp nøyaktig hvor han var, men det endret seg ...

Etterforskere oppdaget en grønthandler på Google Street View på Google Maps som var forvirrende lik mafiabossen de hadde jaget i flere tiår.

De gravde derfor videre og fant ut at eieren av grønthandleren også jobbet på en restaurant som de kunne finne på Facebook. Ifølge ABC Madrid fant politiet et bilde av Gammino iført en hvit kokkejakke, og de klarte å identifisere ham fordi han hadde et gjenkjennelig arr på venstre side av haken.  

Den italienske anti-mafia-enheten var nå i stand til å spore opp Gammino og arrestere ham takket være bildet på Google Maps, og de uttalte, ifølge CNN Business, "Bildet hjalp oss med å bekrefte vår etterforskning [...]".

Gammino hadde ellers ofret mye for å unnslippe fra fortiden, og han har angivelig uttalt på tidspunktet for arrestasjonen: "Hvordan fant du meg? Jeg har ikke engang ringt til familien min på over 10 år.»