Mamma kom hjem fra sykehuset med nyfødt datter: Da hun åpnet bleien, fikk hun panikk

11/07/2023 21:30

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 36 år gammel russisk mor fikk sitt livs sjokk da hun kom hjem fra sykehuset med sin nyfødte baby. Da hun åpnet datterens bleie, gikk sykehusets store tabbe opp for henne.

Det er ikke lett å bli mor eller far til en ny baby.

Gamle rutiner og vaner må erstattes av nye før hverdagen kan gå knirkefritt igjen, og alle i familien må venne seg til det lille nye medlemmet som sluker all oppmerksomhet.

Slik var det også for 36 år gamle Oksana Kolesnikova fra Russland, som hadde født en jente og nettopp hadde kommet hjem fra sykehuset med babyen.

Her ventet hennes fire andre barn, som var ivrige etter å møte sin nye lillesøster. Men da moren måtte skifte bleie på det siste familiemedlemmet for første gang, ble hun møtt med et sjokkerende syn.

Det skriver Daily Mirror.

Moren hadde hentet hjem feil barn, en liten gutt, noe som selvfølgelig forårsaket svært røde ører på barselavdelingen.

– Jeg tok av meg bleien og så at det var en gutt. Jeg utbrøt med en gang: «Herregud, se på dette. Det er ikke en Masha, det er en Misha,» sier Kolesnikova til russisk TV.

Det viste seg at den erfarne moren hadde tatt med feil baby hjem fra barselavdelingen, og siden hun ikke hadde vært sammen med datteren særlig lenge før de to ble sendt hjem fra sykehuset, hadde hun ikke oppdaget feilen før nå.

Jordmor og sykepleiere hadde raskt tatt barnet fra mor etter fødselen, da den nyfødte jenta måtte sjekkes for infeksjoner.

Først da moren tre ganger hadde spurt om barnets kjønn, ropte en av sykepleierne at det var en jente hun nettopp hadde født.

På sykehuset i den russiske regionen Voronezh ble mor og barn skilt etter fødselen i fem dager, slik det er vanlig på mange sykehus i Russland. Øvelsen er en relikvie fra sovjettiden, som er ment å sikre at barnet forblir sunt og unngår smittekilder fra moren.

Men da mor og barn endelig kunne gjenforenes og utskrives i dette tilfellet, fikk mor feil barn stukket i hendene. En liten gutt.

– Jordmødrene er ekstremt travle og veldig slitne. Den dagen hadde det vært seks fødsler. Selvfølgelig beklager vi feilen, men det påvirket ikke noens liv eller helse, sier Marina Milashenko, visedirektør ved Lisk sykehus, til russisk TV.

Oksana Kolesnikova er imidlertid ikke fornøyd med denne unnskyldningen og vil nå kreve at det tas uavhengige DNA-prøver for å sikre at hun har fått det rette barnet.

Hun er overbevist om at hun har blitt straffet for ikke å betale sykepleiere ekstra under bordet, noe som også er vanlig på mange sykehus i Russland, der bestikkelser er vanlig.

– Kanskje de var sinte på meg fordi jeg ikke ga dem penger eller gaver til behandlingen? Jeg er fortsatt i sjokk, og alle jeg kjenner er også sjokkert over dette, sier hun til russisk TV.

Oksana Kolesnikova fikk raskt datteren tilbake etter at feilen ble oppdaget. Historien sier ikke hva foreldrene til den lille gutten sa om den uheldige hendelsen.