Manfred kommer sussende på den tyske Autobahn da han ser en bilist svinge panisk på veien – tar han en modig beslutning

29/08/2020 18:47

Emma Sletta

Utland
En 41 år gammel mann handlet både raskt og heroisk da han plutselig oppdaget en bilist i nød. Nå blir han belønnet fra en uventet.

Mandag kveld var Manfred Kick på en motorveistrekning i nærheten av München da han plutselig oppdaget noe urovekkende.

Da den 41 år gamle tyske bilisten, som satt bak rattet på teslaen sin, var midt i forbikjøringen av en Volkswagen, la han merke til hvordan bilen ved siden av plutselig begynte å vingle mer og mer. Det skriver Daily Mail.

Da Manfred Kick nådde siden av bilen, kunne han se at sjåføren, en 47 år gammel mann, hang over rattet mens bilen var i ferd med å fly av veien.

Det skulle senere bli vist at den 47 år gamle mannen var i ferd med å få et slag, men heldigvis valgte Manfred Kick å reagere raskt.

«Bilisten satt bøyd over og hang livløs i sikkerhetsbeltet. Både hodet og hendene hang ned,» sier Manfred Kick, som forklarer at han måtte ta en rask avgjørelse.

«Jeg måtte stoppe bilen hans på en eller annen måte. Ellers ville det fortsette i evigheter,» forklarer han.

Derfor valgte Manfred Kick å øke hastigheten og kjøre foran Volkswagen, som han stoppet ved sakte å bremse ned til begge bilene stoppet.

Kick løp deretter ut av bilen for å se på den bevisstløse mannen.

«Jeg kunne føle at han hadde puls, så jeg la ham ned på bakken slik at opkastet kunne løpe ut av munnen hans» sier Manfred Kick.

Kort tid etter kom tre andre bilister til stedet for å hjelpe, og en ambulanse kom deretter, og kjørte den skadde mannen til nærmeste sykehus, hvor han ble behandlet og senere erklærte ikke-livstruende.

Heldigvis lykkes den farlige manøveren perfekt for 41 år gamle Kick. Til gjengjeld måtte teslaen betale for eierens helte skader.

Fordi bremsemanøveren endte opp med å skade den dyre bilen så mye at Manfred Kick senere skulle av med i underkant av 70.000 kroner for å reparere skaden.

Manfred Kick sa senere at i øyeblikket av lovbruddet var han ikke sikker på om hans forsikring ville dekke skaden, men samtidig gjorde han det klart at det var viktigere for ham å redde den bevisstløse bilisten.

Men historien stopper ikke her.

Faktisk hadde det en annen lykkelig - og overraskende - slutt da det dukket opp at grunnleggeren og eieren av Tesla-selskapet, Elon Musk, senere hadde hørt om den tyske helten som hadde brukt en Tesla til å redde en annen manns liv.

Det fikk Elon Musk til å legge ut følgende på Twitter:

- Gratulerer til Tesla-eieren som ofret sin egen bil for å stoppe en anden bil, med en bevisstløs sjåfør.

Musk valgte senere å tilby Manfred Kick å dekke hans reparasjonskostnader, og skriver videre i tweeten:

- Som kompensasjon vil Tesla dekke alle reparasjonskostnader fritt og i en hast.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.