Mann brukte 2,1 millioner dollar på modelljernbane: Gjemte det fra kjæresten

09/12/2021 10:18

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Simon George har brukt £ 250 000 på å bygge Storbritannias største modelljernbane. I stedet for å vise det frem, gjemte han det fra kjæresten i seks måneder.

Britiske Simon George kan stolt si at han har bygget Storbritannias største modelljernbane. Prosjektet kostet £ 250 000 (litt over 2 millioner kr) og ble betalt av forretningsmannen som solgte sin andel av en opplevelsesvirksomhet.

George begynte å bygge for åtte år siden, og da han noen år senere møtte sin nye kjæreste, klarte han å holde den skjult for henne i seks måneder. Han var redd for at hun ikke syntes modellbaner var tiltalende. I stedet fortalte han henne at han handlet med vin.

Han fortalte kjæresten, Marie, at han leide en gammel mølle for å lagre vin som han kunne selge. Sannheten var imidlertid at han bygde en 61 meter lang kopi av et jernbanestykke. Modellen skulle skildre et 2,5 kilometer langt jernbanestykke ved Heaton Lodge Junction, Mirfield, West Yorkshire, England, som det så ut i 1983 - da George selv var barn.

Han fortalte Ladbible: "Det hele startet fordi jeg pleide å tilbringe mye tid på Heaton Lodge som 12-åring, og se togene passere forbi."

«Jeg hadde gode minner om det hele. Jeg var ikke engang interessert i modelljernbaner - det kunne like gjerne vært en park eller en butikk som jeg hadde minner om,» fortsetter han.

George forklarer at modellen er en nøyaktig kopi av stykket, som det så ut på 1980-tallet da han var barn, og det var fortsatt mange tog som kjørte med kull på skinnene - tiden før gruven slår til.

Georges kjæreste Marie oppdaget prosjektet ved et uhell da hun ønsket å gjøre et uanmeldt besøk til George. Da hun kom inn i den gamle møllen, spurte hun hvor all vinen var, og George måtte forklare henne sannheten. Marie ser imidlertid ikke ut til å ha noe problem med hobbyen sin, fordi de er engasjert i dag.

– Jeg møtte Marie for to år siden, og da vi begynte å treffe henne, sa jeg at jeg var vinhandler. Det hørtes mer sexy ut enn å si at jeg bygde en modelljernbane, som vanligvis skremmer kvinnene bort, sier han og fortsetter:

"Hun kom ned i kjelleren en dag og sa: "Hvor er all vinen?" Jeg fortalte henne sannheten, og hun sa bare "ok". Men hun trente i kunst, så hun satte pris på mitt høye detaljnivå. Nå er vi forlovet."

For å nå det høye detaljnivået samlet George rundt 500 bilder av jernbanestykket slik det så ut i 1983, slik at han kunne gjenskape hver lille busk og stein. Han la seg til og med til modellen, basert på et gammelt bilde av ham som et barn som lente seg over rekkverket for å se de passerende togene.

Modelljernbanen kan sees frem til 21. desember i Wakefield's Market Hall i England.