Mann døde på flyplass: Hadde bodd der i 18 år

14/11/2022 09:22

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han er mannen som er inspirasjonen bak filmen «The Terminal», og nå har han dessverre gått bort.

En talsmann for den franske flyplassen bekreftet at Mehran Karimi Nasseri døde av naturlige årsaker i Terminal 2F på Charles de Gaulle flyplass lørdag ettermiddag.

Den iranske flyktningen havnet på den franske flyplassen i 1988. Her mistet han papirene sine i transittområdet.

Etter det kunne han ikke lenger bevise sin flyktningstatus. Som et resultat fikk han ikke lov til å reise lenger, og han fikk heller ikke lov til å forlate flyplassen.

Han satte seg derfor opp i terminal 1. I flere år forsøkte han forgjeves å få lov til å reise til flere forskjellige europeiske land.

I 1999 fikk han visum til Frankrike, men i stedet for å flytte fra flyplassen, bodde han i en alkove under en rulletrapp på flyplassen, hvor han fikk seg dekorert.

Først i 2006 forlot han flyplassen fordi han måtte til sykehuset. Så flyttet han til et hjem. Nasseris historie inspirerte Steven Spielbergs film Terminal fra 2004, med Tom Hanks i hovedrollen. Med pengene han fikk for filmen, flyttet Nasseri til et hotell.

I midten av september flyttet Nasseri, nå 76, tilbake til flyplassen.

Her satt han alltid på samme sted med eiendelene sine. I det siste sier imidlertid flere flyplassansatte at han ikke hadde snakket og bare hadde stirret opp i luften.

Han kalte seg Terminalmannen i en selvbiografi utgitt i 2004.