Mann gikk på kafé for å spise: Da han fikk regningen, ble han rasende

24/05/2024 13:05

Henrik R

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han var mildt sagt ikke fornøyd da han mottok regningen.

Hvert år den 1. mai feirer mange land verden over arbeidernes internasjonale kampdag, og Australia er intet unntak. Men i år var det ikke bare fest og glede som preget dagen. En kafé i Brisbane skapte debatt og trakk overskrifter på grunn av sitt høye ferietillegg.

En gjest på Andonis Cafe & Bar i Brisbane la merke til at kaféen oppkrevede hele to store tillegg på regningen denne dagen og delte straks et bilde av regningen på Reddit, hvor det raskt ble et samtaleemne.

Brukeren, kjent som 57647, lastet opp bildet den 1. mai (kan ses lenger ned i artikkelen), og siden da har debatten om tilleggene eskalert.

Yahoo News bestemte seg også for å undersøke saken nærmere og snakket med Roberta Crouch, professor i forretningsadministrasjon.

Ifølge henne måtte gjestene betale et ferietillegg på hele 25 prosent på bestillingene sine, samt ytterligere syv prosent hvis de ønsket å dele regningen.

Reaksjonene på Reddit var delte, hvor noen fant tilleggene urimelige, mens andre, som tilsynelatende hadde besøkt kaféen, mente at maten var verdt det ekstra tillegget.

Crouch påpekte at et tillegg på 25 prosent er høyt, men forklarte også at det muligens er kaféens måte å sikre at de kan gi noe videre til servitørene og kjøkkenpersonalet som drikkepenger i travle perioder.

Hun forklarte: "Hvis det er en helligdag eller helg, og du vet at det blir travelt, så vil du gjerne sikre deg maksimal lønnsomhet eller inntjening ved hvert bord."

Saken viser at det kan være en balansegang for kaféer og restauranter å sikre både god service og lønnsomhet, spesielt under travle perioder som helligdager.

Foto: Reddit