Mann lå døende på gulvet: Så viser Gibson hvorfor hunden er mannens beste venn

09/09/2022 12:48

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
49 år gamle Bjørn Wall falt i gulvet i hjemmet hans. Hadde det ikke vært for familiehunden Gibson, ville nok ikke Bjørn vært i live i dag.

En mandag morgen i november i fjor vasket svenske Bjørn Wall sin ATV i garasjen i sitt hjem i Ockelbo i Sverige. Midt i vasken la Bjørn plutselig merke til at alt ikke var som det skulle være.

Han ble svimmel og følte seg nummen gjennom hele høyre side av kroppen. Han mistet trykkvaskeren han brukte til å vaske ATV og forskjøvet seg mot huset.

For å komme inn i huset, må han gå gjennom vaskerommet, og Bjørn kom bare dit, så kollapset han. Bjørn var lammet på hele høyre side av kroppen, så det var umulig for ham å bruke telefonen, og derfor kunne han ikke ringe etter hjelp.

Heldigvis har familien den 5 år gamle hunden Gibson. Og da Gibson så faren ligge i vaskerommet, forsto han at noe var galt. Gibson begynte å løpe rundt i huset og bjeffe høyt.

Bjørns 19 år gamle datter Emilia sov i andre etasje. Hun ble vekket av den høye bjeffingen og kom ned for å se hvorfor Gibson bjeffet så mye.

Hun fant Gibson gå rundt lett, fortsatt bjeffer. Hunden gikk mot vaskerommet, akkurat som han ønsket å vise Emilia noe. Hun fulgte etter, og der så hun faren ligge på gulvet.

– Jeg ble helt sjokkert. Min far var ved bevissthet, men reagerte ikke da jeg snakket med ham. Han kunne bare nikke, sier hun, ifølge Sosialnytt.

Bjørn overlevde, men han bodde 3 måneder i et rehabiliteringsanlegg. 17. februar fikk han lov til å flytte hjem igjen. Han er fortsatt sykmeldt og har problemer med å bevege høyre arm, men han er i live. Og det er takket være Gibson.