Mann prøvde å skyte bjørn: Kom i stedet til å skyte og drepe broren sin

14/02/2022 01:21

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mann antas å ha tatt sitt eget liv etter at han ved et uhell skjøt broren sin mens han prøvde å drepe en bjørn.

Politiet sa at mannen tok ut våpenet sitt for å beskytte seg mot en svart bjørn i nærheten av sitt hjem i Oregon, men i stedet for å skyte dyret, skjøt han broren i hjel.

Mannen ringte politiet og fortalte dem at han «ved et uhell hadde skutt broren sin mens han siktet en pistol som han ville bruke til å skyte en bjørn».

Men da offiserer ankom eiendommen i Sunny Valley, fant de de to mennene døde.

Det skriver CBS.

Josephine County Sheriff's Office har rapportert at mannen som ringte for å rapportere dødsulykken tilsynelatende tok sitt eget liv.

Dette antas fordi offiserene som flyttet ut til hjemmet fant to menn som hadde dødd av skuddskader, hvorav den ene skal ha dødd av et selvpåført skuddsår, mens den andre hadde dødd av et skuddsår som følge av å ha blitt skutt av en annen person.

Så langt er ingen av dem identifisert.

Det er omtrent 25.000 til 30.000 svarte bjørner i delstaten Oregon.

Josephine County Parks Department sier at bjørneangrep er 'uvanlige' da dyr har en tendens til å "unngå menneskelig kontakt", men advarer publikum om at det "aldri er trygt å nærme seg en bjørn".

Dave Garshelis, en bjørneforsker ved Minnesota Department of Natural Resources, fortalte publikasjonen at dødelige angrep fra svarte bjørner på mennesker er så sjeldne - mer sjeldne enn noen annen bjørneart - at de forekommer i gjennomsnitt en gang i året i hele Nord-Amerika.

Parkavdelingen anbefaler at du holder deg rolig hvis du kommer i kontakt med en bjørn. Ikke kjør eller gjør plutselige bevegelser.

Trekk deg sakte tilbake når du møter bjørnen mens du unngår direkte øyekontakt.