Mann sjekket lommen i flysetet foran: Fant topp hemmelige papirer han aldri skulle sett

07/02/2018 12:35

Anniken Hauge

Utland
Topp hemmelige dokumenter etterlatt i lommen foran et flysete ble funnet av en tilfeldig passasjer – som er journalist i det amerikanske mediet CNN.

En mann fikk seg litt av en overraskelse da han så hva som lå i lommen på flysetet foran han, da han sette seg til rette i setet sitt i desember i fjor. I motsetning til gamle tyggiser og godteripapir, var det noe helt annet han oppdaget ta han tok en titt ned i lommen.

En ansatt ved den amerikanske organisasjoen Homeland Security  hadde ved en tidligere flyvning sittet på akkurat samme plass, men uheldigvis glemt igjen noe da han forlot flyet. Dokumenter som inneholdt topphemmelig informasjon om terrorsikring ved finalen i amerikansk fotball – Super Bowl – lå fritt i flysetets lomme, selv om papirene skulle vært låst inne og kun være tilgjengelige for noen få utvalgte personer.

Det skriver CNN.

Det var derfor utrolig heldig at det var nettopp en CNN reporter som kom over dokumentene, som detaljert beskriver en feil ved sikringen mot biokjemiske angrep under det enorme arrangementet innen amerikansk fotball.

årets Super Bowl i byen Minneapolis huset hele 73.000 mennesker under kampen mellom Philadelphia Eagles og New England Patriots. Med så mange mennesker under samme tak tar arrangørene høyde for mulige terrortrusler. 

De gjenglemte dokumentene fikk virkelig folk til å sette spørsmålstegn ved Homeland Securitys forhåndsregler ved sikkerhetsmessige tiltak og evner til å beskytte befolkningen mot eventuelle terrorangrep.

CNN bestemte seg for å ikke offentliggjøre dokumentene før Super Bowl, da det kunne utgjort en trussel mot nasjonal sikkerhet en trussel mod den nationale sikkerhed.

Homeland Security uttaler at de feilene rapporten påpekte ble utbedret før kampen gikk i gang og at de har stor tiltro til egne evner ved eventuelle eksterne angrep. 

Det er enda ikke kjent hvem som etterlot dokumentene, men på flybilletten som lå sammen med de hemmelige papairene står navnet Michael V. Walter, som passende nok er leder for programmet BioWatch i Homeland Security.

Les også: Topp 10: Dette er verdens største byer


 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.