Mark har enorm tatovering i ansiktet - nå kan han ikke få jobb

14/07/2017 11:15

Ida Veiden Brakstad

Utland
Foto: Mark Cropp / Privat
Foto: Mark Cropp / Privat
Fengselsinnsatt drakk seg kjempefull på hjemmebrendt og våknet opp med halve ansiktet dekket av en tatovering - nå kan han ikke få jobb.

Det er nok ikke uvanlig at en tur i fengesel setter sine spor. Men for 19-årige Mark Cropp fra New Zealand er minnene om fengselstiden bokstavelig talt tatovert fast, og det volder nå den unge tenåringsfaren store problemer.

Mark Cropp opplever nemlig at det er vnskelig å finne jobb når man har halve ansiktet dekket av blekk. 

Mark satt fengslet i to år fordi han og en kamerat truet en turist med kniv, og merkelig nok endte han opp med å dele celle med broren sin. 

De to brødrene begyndte å snakke om at en tatovering i ansiktet kanskje kunne være en måte å få respekt blandt de andre fangene på, og en dag drakk de seg fulle på hjemmebrendt lager av epler, brød og sukker. 

Den tidligere innsatte Mark Cropp bærer tydelig preg av tiden i fengslet, og det gjør det vanskelig å finne jobb.

“Jeg drakk det da jeg våknet opp så jeg slik ut, og hodet mitt var hovnet opp som et jævla gresskar. Det var meningen at det bare skulle vær en liten tatovering,” sier Mark Cropp i følge www.nzherald.co.nz

Det kan godt hende tatoveringen ga respekt blandt de andre innsatte mens Mark fortsatt satt inne, men nå som han er løslatt skaper den store problemer. Han kan rett og slett ikke finne en arbeidsgiver som tørr ansette ham. 

I stedet har han opplevd at en potensiell arbeidsgiver sa at han ikke engang ville ofre et sekund på å kikke på Mark, mens andre bare har ristet på hodet eller ledd av ham. 

Sol ledd i kampen for å få en jobb deler Marl Cropp nå historien sin på sosiale medier. Han har laget et oppslag hvor han kort og godt skriver: ’Hej, jeg vil veldig gjerne arbeide, men jeg har den her éne tingen som hindrer meg og det er tatoveringen i ansiktet mitt. Jeg leter etter en arbeidsplass som vil ha meg ombord.’

Mark, som har tilbrakt stort sett hele livet sitt i forskjellige former for familiepleie og barnehjem, har overfor flere medier forklart at hans tatovering ‘DEVAST8’ ikke har noen banderelasjon, men rett og slett er hans eget kjælenavn. 

Her sees den unge tatoverte tenåringsfaren sammen med moren til parets felles barn som ble tvangsfjernet i forbindelse med at Mark avsonet sin 2-årige dom.

’Jeg er ferdig med at folk dømmer meg på min ansiktstatovering… Det er derfor jeg har valgt å stå fram med mitt foto på Facebook, å snu meg rundt og si ”jeg er bare et vanlig menneske og du trenger ikke dømme meg ut fra hvordan jeg ser ut,” har Mark Cropp uttalt i følge NZ Herald.

Akkurat nå drømmer han om alle typer jobber og vil etter sigende gjøre hva som helst for å få mat på bordet til ham og kjæresten, og såpass mye styr på tingene at de også kan få deres tvangsfjernede barn hjem igjen. Men den helt store drømmen er å bli… tatovør.