McDonald's med stor brøler: "Uvaccinert ingen tilgang"

20/01/2022 09:34

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En feiltagelse har gjort folk rasende.

Burgergiganten McDonald's har kommet ut i en liten storm for feilaktig skilting i delstaten Nord-Australia.

Dette skjer etter at du har satt opp skilt som sier at vaksinerte gjester bare er tillatt hvis du vil spise i restauranten.

Dette har ført til flere klager. Skiltene, som ble vist ved inngangen til flere butikker i Nordterritoriet, sa:

– I henhold til NR sine myndigheter og helsekrav må alle spisekunder vaksineres fullt ut.

Men de er nå fjernet etter at flere kunder kalte hurtigmatkjeden «diskriminerende» og ikke i tråd med statlige covid-regler.

10. januar innførte Northern Territory et nytt vaksinepastasystem som nå krever at beboere over 16 år beviser sin vaksinasjonsstatus for å komme inn på puber, klubber og lisensierte restauranter.

Til tross for nettstedene som krever vaksinepasset, er ulisensierte restauranter som McDonald's ikke offisielt inkludert - og dermed åpne for alle.

McDonald's ba så om unnskyldning i en uttalelse, og sa at restaurantene deres er åpne for alle.

– McDonald's Australia fortsetter å operere i samsvar med myndighetenes råd om å holde restaurantene åpne og fungere trygt for kunder og mannskap, sier en talsperson for McDonald's til NT News, ifølge Daily Mail, og legger til:

" I samsvar med de nyeste instruksjonene fra Chief Health Officer, er alle kunder velkomne til å spise på restaurantene våre. Vi setter pris på kundenes fortsatte tålmodighet når vi fortsetter å tilpasse oss og reagere på dette raskt skiftende scenariet.

I mellomtiden har et populært supermarked forbudt uvaksinerte kunder å komme inn i butikken i Northern Territory, til tross for at dagligvarebutikker teller som en stor tjeneste og derfor fritatt for NT covid-regler.

IGA kunngjorde i går at bare de vaksinerte vil få lov til å kjøpe dagligvarer fra Yulara-butikken, som ligger inne i feriestedet Ayers Rock.

Beslutningen om å avvise uvaksinerte kunder ble støttet av reiselivsoperatøren Voyages, Mutitjulu Community Aboriginal Corporation (MCAC), Central Australian Aboriginal Congress og Northern Territory-regjeringen.

En talsmann for Voyages-selskapet sa at forbudet er på plass for å beskytte sikkerheten og trivselen til sine gjester, ansatte og lokalsamfunnet.