McDonald's overrasker med nytt sugerør-tiltak

31/01/2023 08:15

Emma

Utland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
McDonald's har satt i gang et nytt testforsøk der de skal fase ut alle sugerør.

Det var utvilsomt bra for miljøet, men ikke så bra for forbrukerne, da McDonald's begynte å fase ut plastsugerørene sine, som ble erstattet av pappsugerør i stedet.

I nær fremtid kan det imidlertid være helt over med sugerør hvis du besøker "The Golden Seagull".

I utgangspunktet er det utvalgte McDonald's-restauranter i USA som vil prøve noen helt nye lokk til brusen på testbasis. De nye lokkene har en smart funksjon som gjør det enkelt å drikke fra lokket og hvor du også har mulighet til å «lukke det» slik at du ikke lett søler brus hvis du er på farten.

Ifølge det britiske mediet DailyStar har kaffegiganten Starbucks drevet med denne typen lokk i tre år og med stor suksess. Hensikten er å fase ut alle typer sugerør, og dermed gjøre det bedre for miljøet.

– Disse lokkene bidrar til å optimalisere emballasjen vår og eliminere bruken av småplast. Dette er bare ett eksempel på de mange løsningene vi går gjennom som en del av vår pågående globale forpliktelse til å redusere avfall, sier en talsmann for McDonald's.

Men mens testing pågår, vil kundene fortsette å kunne be om et sugerør om nødvendig. Men hvis de nye plastlokkene blir fast inventar i fremtiden, vil alle sugerør fases ut.

Dette er ikke første gang McDonald's har forsøkt å gjøre sitt for å skape bedre forhold for miljøet.

McDonald's satte et mål i 2018 for å redusere klimagassutslippene fra sine kontorer og restauranter med 36% mellom 2015 og 2030.

I 2021 erstattet kjeden noen av Happy Meal-lekene i plast med 3D-papirbaserte leker som kundene kan sette sammen selv.