Medie: 400 russiske leiesoldater venter på ordrer i Ukraina

01/03/2022 13:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukraina prøver også selv å spore opp de utsendte mennene.

Det er nå rapportert at det ukrainske militæret, ifølge informasjon om snikmordernes tilstedeværelse i byen, jobber hardt for å finne de 400 leiesoldatene som skal være ansett av Russlands president Vladimir Putin, som bare venter på et signal fra Moskva før de tar fatt på en rekke drap.

Dette er noen av verdens mest fryktede og brutale leiesoldater, angivelig tilhørende den private hæren kalt Wagner-gruppen, som har infiltrert millionbyen, der alt for tiden er kaos.

For fem uker siden fløy de krigsherjede leiesoldatene angivelig fra sine operasjoner i afrikanske land til Hviterussland, hvorfra de flyttet over grensen og tok seg til den ukrainske hovedstaden.

Ifølge Berlingske har den britiske avisen The Times innhentet sin informasjon fra en eller flere anonyme kilder med nære forbindelser til selskapet bak de russiske leiesoldatene.

Det er imidlertid vanskelig å kontrollere om informasjonen er riktig. Likevel er det en trussel som Ukraina tar veldig alvorlig.

I tillegg til å påpeke for verden at man står overfor en skruppelløs fiende, har president Zelenskyj og ordfører Klitjko også gjort livet enda farligere og vanskeligere for sin egen hovedstads innbyggere for å identifisere og eliminere russisk-utplasserte leiesoldater i byen.

De russiske leiesoldatene fra Wagner har deltatt i kriger i land som Syria, Libya og Den sentralafrikanske republikk.

President Putin har benektet koblinger til leiesoldatene, men sikkerhetseksperter har fortalt flere medier at det er dokumenterte sammenstøt med den nære sirkelen rundt Putin og bånd til vanlige russiske elitesoldater.

Senest må leiesoldatene ha overtatt i Mali, da blant annet franske og danske soldater ble kastet ut av Malis regjering.

Herfra skal en av gruppens mest brutale enheter ha blitt trukket ut og sendt nordover for å støtte russiske invasjonsplaner i Ukraina.