Medie: Dette er USAs plan for krigen i Ukraina

26/04/2022 09:29

Emma Sletta

Utland
Bildet er fra Anti-krigs demonstration foran den russiske ambassade i Polen / Foto: Shutterstock
Bildet er fra Anti-krigs demonstration foran den russiske ambassade i Polen / Foto: Shutterstock
USA har en veldig klar plan for hva krigen vil ende opp med.

Krigen i Ukraina har fått Vesten til å revurdere alle sammenhenger som inkluderer Russland. Dette gjelder handel med olje, gass, stål og andre ting.

Blant annet er gasstilkoblingen Nord Stream 2 i dag en total utopi som følge av invasjonen. Økonomisk vil det være tøft for Russland i det lange løp.

Militært har Putin også mistet flere soldater og materielle enn forventet. Og det kan bli mye verre ennå.

USA har en veldig klar plan for konflikten: Russland må beseires så ettertrykkelig på slagmarken at de aldri noensinne kan sette i gang et lignende angrep igjen, skriver CNN.

Dette budskapet ble levert tydeligere enn noen gang før, ifølge media, da USAs forsvarsminister Lloyd Austin mandag etter et besøk i hovedstaden Kiev sa:

«Vi ønsker å se Russland svekket i en slik grad at det ikke lenger kan gjøre de tingene det har gjort ved å invadere Ukraina.»

Kunngjøringen, ifølge en talsperson fra USAs nasjonale sikkerhetsråd, er helt i tråd med målene USA har hatt i flere måneder - nemlig for ukraina å vinne.

«Derfor bevæpner vi ukrainere med våpen og utstyr slik at de kan forsvare seg mot russiske angrep, og det er derfor vi bruker sanksjoner direkte mot Russland for å undergrave landets økonomi og militære evne til å true og angripe sine naboer.»

Amerikanske tjenestemenn har vært motvillige til å si direkte tidligere i konflikten at USAs mål er å se Russland mislykkes og dets militære svekkes, da det ikke ville eskalere konflikten unødvendig og i verste fall involvere NATO direkte.

Men det har endret kampene de siste ukene, og Vesten sender også tyngre våpen, selv om det er mer risikabelt.