Medie: Putin på vei med svært viktig tale

16/06/2022 08:07

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russlands president Vladimir Putin er på vei med en 'ekstremt viktig' tale.

Snart forventes det at Vladimir Putin vil holde både en 'ekstremt viktig' og 'veldig interessant' tale.

Slik høres det ut fra flere russiske medier, det skriver Dagbladet.

Norske medier skriver at det er planlagt at den russiske presidenten skal holde denne talen på årskonferansen 'Økonomisk forum'.

Konferansen finner sted i disse dager, og varer til 18. juni. Det vil bli avholdt i St. Petersburg, hvor både russiske og internasjonale bedriftsledere vil være til stede.

Til tross for at det er russiske medier som har blitt rapportert at dette er en viktig tale, utdyper de ikke hva innholdet i denne talen er.

Til sammenligning har det blitt avslørt at Vladimir Putin vil ta podiet på fredag, når den 'veldig interessante' talen vil bli holdt. Det melder Sky News.

Allerede har årskonferansen sett en rekke endringer, hovedsakelig på grunn av at en stor del av de som vanligvis deltar har blitt rammet av sanksjoner fra Vesten.

For å unngå å bli rammet av enda vanskeligere eller flere sanksjoner, ønsker disse personene å unngå rampelyset, og derfor har de ikke klart å delta på årets 'Economic Forum'.

Ifølge Dagbladet skal det også være mange som har valgt å holde seg unna konferansen, da de rett og slett frykter at deres deltakelse vil føre til at de blir sanksjonert.

Av samme grunn har flere også angivelig spurt Roscongress, som er arrangøren bak årskonferansen, om muligheten for å få navnet sitt slettet på skiltene de får når de kommer.

Angivelig burde flere bedriftsledere ha gjort det klart at de har til hensikt å forlate konferansen for tidlig, da de ikke vil delta på Vladimir Putins tale.

Ingen store internasjonale selskaper har kunngjort sin ankomst, som ifølge Dmitry Peskov, en talsmann for Kreml, er fordi de har blitt presset til ikke å delta i Vesten.

På den annen side burde det vært plass til utlendinger fra Kina, som fortsetter å samarbeide med Russland, ettersom politikere og næringslivsledere fra andre land har valgt å holde seg borte som følge av krigen i Ukraina.