Medie: Putins oppførsel tyder på en atomkrig

29/03/2022 14:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er nå flere ting som tyder på at krigen i Ukraina snart kan gå inn i en ny og fryktende fase.

Russlands president Vladimir Putin har ved flere anledninger indirekte truet bruken av atomvåpen, akkurat som russiske styrker som har tilgang til atomvåpen har blitt beordret til å være i høy beredskap

Nå skriver det britiske medie The Daily Star også at Putin viser enda flere tegn på at han sterkt vurderer å bruke atomvåpen.

Ifølge avisen har det kommet nye indikasjoner som tyder på at både Putin og andre russiske seniorpolitikere holder seg i topphemmelige og beskyttede bunkere i Russland.

Informasjon som, hvis sant, kan tyde på at Russland forbereder seg på atomkrig.

Indikasjonene består blant annet av rutene til visse fly.

Det har blitt oppdaget at flyene som brukes av flere eldre russiske politikere ofte har blitt sett i visse områder, noe som blant annet indikerer at Putin kan gjemme seg nær Surgut i Vest-Sibirien.

Det har ikke vært noe å finne ut nøyaktig hvor Putin har bodd den siste tiden, og hans forsvarsminister Sergej Shoigu har også vært fraværende de siste ukene, noe som har ført til rykter om at han kan ha helseproblemer.

Nå peker imidlertid flere kilder på at han er i en hemmelig bunker nær Ufa i Urals vest i Russland, ifølge den britiske avisen.

Denne teorien har blitt støttet av ministerens 31 år gamle datter Ksenia Shoigus, da hun ble fotografert i Ufa, da hun av ukjente grunner var i byen i 2-3 dager rundt 22.

Christo Grozev, den ledende russiske etterforskeren med den nederlandske etterforskningsjournalistgruppen Bellingcat, sa også: "Jeg er ganske sikker på at Shoigu er i en bunker."

«Ved å spore flyet hans har vi sett svært regelmessige flyvninger til Ufa,» har han videre forklart, og utdypet at «vi vet at det også er beskyttede bunkere i denne regionen.»

Selv om denne informasjonen åpenbart ikke er bekreftet av den russiske siden, er det flere internasjonale og uavhengige medier som antas å ha kilder og bevis som tyder på at Putin og andre russiske politikere gjemmer seg i beskyttede bunkere, noe som er et farlig tegn på at en atomkrig kan være farlig nær.