Meg advarer: Derfor bør du ikke legge ut bilder av den gravide mage din på Facebook

16/11/2022 13:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 25 år gammel kvinne advarer kvinner mot å laste opp bilder av den gravide magen deres, da bildene kan misbrukes.

Den 25 år gamle australieren Meg Ireland var høygravid og forventningsfull da hun la ut et bilde av sin runde mage på sosiale medier for å glede venner og familie.

Men kort tid etter innså den unge moren at fotografiet også hadde forårsaket jubel i andre kretser.

Det skriver The Sun.

Meg Ireland, som bor i Sydney, oppdaget til sin forferdelse at bildet sirkulerte på nettsteder for gravide fetisjister, og hun kunne ikke gjøre noe med det. Tanken gjorde henne kvalm.

– Dette bildet av min gravide mage havnet på en nettside for folk som slår på gravide, sammen med 15 av de andre bildene mine, sier hun.

Nå bruker hun erfaringen til å advare andre mot å havne i samme situasjon.

– Jeg ser så mange som deler gravidbildene sine, og nå bare gisper jeg og håper de ikke havner i hendene på noen de ikke skal ende opp med. Vi skal ikke behøve å bekymre oss for at folk stjeler bildene våre, men dessverre skjer det hele tiden!

"Da jeg bladde gjennom den forferdelige siden for å finne ut hvor tråden var, så jeg noen virkelig fucked up ting. Folk som delte bilder av konene sine med andre brukere, svigerbrødre som lastet opp bilder av svigerinnene sine, og kvinner som la ut bilder av kollegene sine! Jeg kunne virkelig ikke tro mine egne øyne," sier Meg Ireland.

Selv om hun ønsker å advare andre gravide om farene ved sosiale medier, tror hun ikke at gravide selv har skylden for at bildene deres havner på nettsteder på nettet.

– Hvorfor må vi sitte og bekymre oss for dette når vi legger ut et bilde på sosiale medier?

Hun oppfordrer imidlertid gravide til å være bevisste på hvem som følger dem og hvem de aksepterer som venner på sosiale medier. Hvis de ser mistenkelige ut, blokker dem, råder hun.

Meg Ireland har fått mye støtte på Facebook etter at hun fikk oppmerksomhet rundt problemet. Hun har også kontaktet nettsiden, hvor hun fant bildene av seg selv.

– De fjernet bildene etter at jeg truet med juridiske konsekvenser. Jeg vil bare fremheve dette og sørge for at andre forstår at det er disse menneskene der ute som retter seg mot uskyldige gravide kvinner på nettet.