To menn ville ikke sittet ved siden av 38 år gammel kvinne: Nå saksøkes flyselskapet

09/05/2022 08:20

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flyselskapet kan ende opp med å hoste opp en fin del av pengene hvis den 38 år gamle kvinnen vinner søksmålet.

"Vil du flytte plass?"

Det var slik den 38 år gamle Melanie Wolfson, som ble født i England, men bor i Tel Aviv, ble spurt da hun satt på flyet på vei til London.

Årsaken var to ultra-ortodokse jødiske menn som ikke ønsket å sitte ved siden av en kvinne.

Det har fått Melanie Wolfson til å saksøke selskapet EasyJet, som hun reiste med.

Det skriver News.com.

Det er ikke første gang

Melanie Wolfson saksøker selskapet for 170.000 norske kroner i erstatning, og i tillegg krever hun også at kabinpersonalet ikke må be kvinner om å bytte plass på grunn av kjønn.

Den 38 år gamle kvinnen betalte ekstra for å få lov til å sitte ute i gangen. Det betydde at de to mennene satt i midtsetet og ved vinduet, som de tydeligvis ikke var gale etter.

Ifølge News.com klatret mannen i midten over setet til raden bak for å unngå fysisk kontakt med Melanie Wolfson. Her klarte han å finne en mannlig passasjer som godt ville bytte plass.

– Det er ikke lovlig etter israelsk eller britisk lov å diskriminere mot noen i et offentlig rom i forhold til kjønn, så i dette tilfellet brøt EasyJet loven, sa Melanie Wolfson i et intervju.

Melanie Wolfson forklarer at dette ikke er første gang hun har blitt utsatt for en slik situasjon.

På et annet fly på samme rute noen måneder senere ble hun også spurt om hun kunne flytte plass. Der hun først sa ja for å unngå at flyet ble forsinket, satte hun foten ned for andre gang.

Her måtte de to mennene som ikke ville sitte ved siden av henne flytte seter med to kvinner som ikke hadde noe problem med å dele en rad med Melanie Wolfson.

Det er et økende problem

I forbindelse med at hun nå har valgt å saksøke EasyJet, har hun søkt støtte og støtte fra Israel Religious Action Center. De opplever også problemet og sier at «det er en voksende og bekymringsfull trend i Israel at kvinner blir separert i det offentlige rom.»

«Mens noen medlemmer av det ultra-ortodokse samfunnet misbruker jødedommen for å rettferdiggjøre diskriminering, er vi vedvarende i å støtte kvinner som Melanie som står opp for sine rettigheter», sier senterleder Rabbi Noa Sattath.

En talsperson for EasyJet sa at flyselskapet tar «påstander av denne art veldig alvorlig», men siden Melanie Wolfsons erfaring for tiden er gjenstand for rettssaker, kan de ikke kommentere ytterligere, News.com.