Ministeren har fått 4. stikk: Nå er han smittet med korona

21/01/2022 09:12

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ministeren har fått sitt 4. vaksinestikk. Til tross for dette er han nå blitt smittet med coronavirus.

Israels finansminister Avigdor Lieberman har kunngjort at han har blitt smittet med koronaviruset. Det er derfor han må isolere seg hjemme. Han understreker imidlertid at han vil fortsette med arbeidet hjemmefra. Det skriver Vest-Australia.

«Jeg føler meg bra og vil isolere meg i løpet av de neste dagene», skrev 63 år gamle Avigdor Lieberman i et kort innlegg på sosiale medier Twitter.

Lieberman er ikke den eneste israelske ministeren som har blitt rammet av det smittsomme viruset. Mandag ble det kjent at utenriksminister Yair Lapid har testet positivt for koronaviruset.

Mer nylig har Lieberman møtt en del kritikk da han ikke har gitt mer statsstøtte til israelske selskaper ettersom Omikron-varianten har akselerert smittetallene.

Den økende infeksjonen i Israel har ført til at mange bedrifter sliter med høyt sykefravær. Dette er ikke bare fordi deres ansatte er smittet, men også fordi de må isoleres som nære møter.

« Jeg vil fortsette å føre ansvarlig økonomisk politikk hjemmefra, holde oversikt over dataene og planlegge fremtidige skritt,» sa Lieberman i et Twitter-innlegg som ser ut til å være et svar på kritikken.

10. januar delte den israelske finansministeren et bilde av seg selv på sosiale medier. Bildet er den 63 år gamle ministeren som får sin fjerde dose av koronavaksinen.

Israel var det første landet som begynte å tilby et fjerde stikk til sine innbyggere. De mest sårbare ble tilbudt den fjerde stikk allerede i slutten av desember, hvoretter den ble utvidet til alle over 60-tallet så vel som helsepersonell i januar.

Helsedepartementet sier at det tredje stikket, den første boostervaksinen, øker beskyttelsen syv dager etter vaksinen. De har imidlertid ennå ikke gitt ut data om effektiviteten til den fjerde.

Israel, som har en befolkning på 9,4 millioner, har bekreftet om lag 1,7 millioner tilfeller av koronavirus siden starten av pandemien. I tillegg har de også registrert mer enn 8000 dødsfall.