Minst 17 døde etter inntak av svært giftig kokain

03/02/2022 13:41

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et forsøk gjøres for all del for å fange stoffet.

Minst 17 mennesker er døde og 56 er innlagt på sykehus etter å ha brukt det som antas å ha blitt forgiftet kokain.

Kokain i seg selv er farlig, men denne produksjonen er bestemt forgiftet.

Alle sakene er samlet rundt flere byer i Buenos Aires-provinsen, Argentinas mest folkerike område.

Prøver av stoffet analyseres, men rettsbetjenter sa at den mest sannsynlige teorien var at kokainen bevisst ble manipulert som en del av et forlik mellom menneskehandlere.

De døde er fra byene Hurlingham, San Martin og Tres De Febrero, men myndighetene har allerede advart om at dødstallene kan stige.

Løpet er nå i gang for å finne resten av den spesielt dødelige kokainen før den blir konsumert opp og fører til flere dødsfall og sykehusinnleggelser.

Den lokale regjeringen i Tres De Febrero advarte folk om å kaste bort medisiner de hadde kjøpt nylig, spesielt hvis de har symptomer på forvirring, kramper eller tap av bevissthet.

Et dusin personer er arrestert for hendelsen. San Martins justisminister Marcelo Lapargo beskrev situasjonen som «ganske uvanlig».

Han fortalte ifølge Sky News:

"Hvis situasjonen har eskalert og menneskehandelens natur har endret seg til det punktet hvor det blir vanlig, håper jeg at jeg aldri ser det igjen. Det haster å fjerne giftet fra markedet for å forhindre at det blir solgt. Det må være mange med en pose i lommene, og antall sykehusinnleggelser viser at det viktigste er å stoppe denne ekstremt høye risikoen."

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.