Mishandlet sønnen, så beina måtte amputeres: Nå har han fått bank i fengsel

05/05/2022 07:55

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En far som mishandlet sønnen så voldsomt at han måtte amputere beina, har blitt overfalt i fengsel av innsatte som slo ham med sokker fylt med tunfiskbokser.

Anthony Smith og kjæresten, Jody Simpson, ble begge dømt til ti års fengsel etter å ha mishandlet lille Tony Hudgell da han bare var seks uker gammel.

Nå har to innsatte fått ekstra tid bak murene da de gjentatte ganger slo Smith. Før det hadde de bundet ham til cellesengen hans. Det hele pågikk i to timer i Swaleside Fengsel på Isle of Sheppey i Kent, skriver The Sun.

Michael Stewart og Nathan Odgers truet også med å «hogge av han beinet», med henvisning til de forferdelige skadene Smith hadde påført lille Tony da han bare var seks uker gammel, noe som førte til at begge beina hans ble amputert.

De to innsatte dyttet Smith inn i cellen hans og ba ham være enig i at det hele var en protest mot at de ble fengslet i fengselet, som har fått navnet 'Stabside'.

Men det endte opp med å bli voldelig da de andre innsatte avslørte hans identitet og forbrytelsene han står bak. Det voldelige angrepet førte til at Smith måtte på sykehus med flere brukne tenner og blåmerker.

«De trakk fram sokker fylt med tunfiskbokser og begynte å slå Mr. Smith i hodet og kroppen,» sa aktor Jane Carpenter i retten.

«De oppmuntret hverandre og sa: 'Slå ham hardere. Han fortjener det og skjærer av han øret’.»

Da betjenter prøvde å komme inn i cellen og et forhandlingsteam ble tilkalt, fortsatte de å slå og sparke gisselet, ble det fortalt i retten.

En del av det voldelige angrepet ble fanget opp på video via kameraene som fengselsvaktene bærer på sine beskyttende vester. På samme måte kan «lyder av vold og latter» også høres i disse klippene, sier Jane Carpenter.

«De snakket om Mr. Smiths uredelighet og sa at han skulle få beina hugget av,» sier aktor.

"Jeg burde hogge ham i filler. Det fortjener han i det minste.'"

Til slutt klarte offiserer i kamputstyr å tvinge seg inn i cellen, hvor de to mennene overga seg rolig. Smith, derimot, var fortsatt bundet til sengen sin.

«Ansiktet hans var ekstremt hovent og såret. Han ble fraktet til sykehus, og det viste seg at han hadde flere tannbrudd, blåmerker og sårhet i øyekontakten og ryggraden,» sier aktor.

"Han hadde 12 tenner trukket ut, hadde fire tannfyllinger og var utstyrt med proteser på sine øvre tenner."

Verken Stewart, som har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv bak murene, eller Odgers ble siktet for overgrepet frem til mars i fjor. Angrepet skjedde 7. August 2018.

Allen Wellington, en forsvarer for Odgers, sa at angrepet var basert på en "emosjonell reaksjon" da de lærte om fangens identitet.

"Det var ingen intensjon om å bruke vold før han ble klar over arten av Mr. Smiths tidligere lovbrudd, kommunisert til dem av andre fanger som sto utenfor cellen," sa han i retten.