Modell advarer andre kvinner etter stalking: 'Sjekk vesken, jakken, lommene'

10/01/2022 12:47

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En Sports Illustrated-modell har delt en advarsel på sosiale medier etter at en ukjent overfallsmann forfulgte henne i flere timer ved hjelp av en AirTag fra Apple.

Den amerikanske modellen Brooks Nader, som er best kjent som modell for Sports Illustrated, har delt en advarsel med sine over 800 000 følgere på Instagram - @brooksnader – etter at hun ble forfulgt av en ukjent overfallsmann mens hun var i byen her om dagen.

Nader var i byen i Tribeca-distriktet i New York, hvor hun bor, og hun forlot kort jakken sin på en barkrakk mens hun var på badet. Det er i løpet av denne tiden at hun tror at noen må ha lagt en Apple AirTag i jakkelommen, som hun senere pleide å forfølge henne.

En AirTag kan brukes til å spore forskjellige eiendeler, og den er designet for å kunne legge en i vesken din, for eksempel, og så kan du spore posen fra Iphone eller ipad hvis den går tapt. I det siste har det imidlertid vært flere rapporter om hvordan AirTags blir misbrukt, for eksempel for å stjele biler.

Nå har modellen delt en advarsel på Instagram-profilen sin om nok en metode som kriminelle misbruker AirTags. Hun delte et innlegg om sin 'historie', og skrev: 'Jeg deler aldri noe slikt, men hva f *** betyr dette? Denne "enheten" har fulgt etter meg de siste fem timene [...]".

Foto: Instagram

Hun forklarte at Iphone-en hennes advarte henne om at en ukjent 'enhet' fulgte etter henne, og at det ikke var en enhet i hennes 'nettverk'. Nader var forvirret og ba derfor sine følgere om råd, og hun har siden funnet ut at det var en ukjent AirTag, som var i jakkelommen hennes.

I en påfølgende 'historie' på Instagram advarte hun sine følgere, 'tagget' Apple, og skrev: «@Apple betraktet faren og potensielle fatale konsekvenser dette produktet kunne ha? Damer, sjekk vesken, jakken, lommene og omgivelsene.»

Foto: Instagram

Etter at Nader har snakket om sin erfaring, har det blitt klart at det er et relativt utbredt problem, da mange av hennes kvinnelige følgere kunne rapportere lignende erfaringer der forfølgere hadde fulgt dem og funnet sine hjem ved hjelp av AirTags. En dame skrev blant annet at hun hadde funnet en ukjent AirTag på bilen sin.

Nader forklarte til The Daily Mail at det sannsynligvis var mens hun var på toalettet at AirTag hadde havnet i jakkelommen hennes. "Jakken min hang på barkrakken på Odeon i TriBeCa, som var min første plassering. Jeg gikk på toalettet [og] la jakken min på stolen, og det er der jeg tror noen la den i. Så fulgte de etter meg i fem timer hele veien hjem,» sier hun. 

Den amerikanske modellen forklarte også at hun aldri trodde noe slikt kunne skje med henne, og at hun ser det som sin plikt å advare andre kvinner. "[...] som kvinner må vi stå sammen og advare hverandre om situasjoner som dette, sier hun.

Hun påpekte også at hun i fremtiden vil revurdere hva hun deler på sosiale medier, samtidig som hun advarer andre mot å dele sin plassering offentlig på mediesider som Instagram.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.