Mor arrestert etter at hennes 10 år gamle sønn tok en tatovering

17/11/2022 15:21

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mor i USA ble arrestert etter at hennes 10 år gamle sønn tok en tatovering.

Myndighetene ble gjort oppmerksomme på tatoveringen etter at eleven gikk inn på sykepleierens kontor på barneskolen hans i Highland, New York, og ba om vaselin til å gni på tatoveringen.

Sykepleieren ringte deretter politiet og moren hans, Crystal Thomas, ble arrestert.

33-åringen hadde gitt tillatelse til at nabo Austin Smith (20) til å tatovere, og stavet guttens navn med blokkbokstaver på underarmen.

I noen stater i USA er det ingen minimumsalder for tatoveringer, hvis foreldre gir samtykke, men i New York er personer under 18 år forbudt å ta tatoveringer, med eller uten foreldres samtykke.

Thomas ble siktet for å sette et barns velferd i fare. Thomas fortalte The New York Times at tatoveringen stammet fra en misforståelse.

"Ingen små barn bør tatoveres," sa hun.

Dayton Daily News rapporterte at Thomas erklærte seg skyldig og ble dømt til samfunnstjeneste.

I mellomtiden, da han snakket noen dager etter at han ble stilt for retten for å ha handlet ulovlig med et barn, sa tatovør Smith til The New York Times: "Det er den verste feilen jeg har gjort i mitt liv.

«Den gangen tenkte jeg at hvis du fikk foreldrenes tillatelse, kunne du få en tatovering.»

Selv om det å ikke la et barn tatovere seg kan virke som sunn fornuft for mange av oss, er det et ganske moderne vestlig syn, ifølge Lars Krutak, en tatoveringsantropolog og forskningsmedarbeider ved Museum of International Folk Art i Santa Fe, N.M.

"Kanskje kan det å avkolonisere det vestlige tankekonseptet om 'alderstilpassede' tatoveringer være opplysende," sa Krutak. "Men jeg sier ikke at barn bør tatoveres når de er 10 og 11 år gamle, for de har fortsatt mye å lære om verden."

Det er greia med tatoveringer er det ikke, de er permanente, men våre meninger og smak kan endre seg hele tiden. For eksempel vår mening om hvorvidt vi vil ha en Kanye West-tatovering eller ikke.

En slik fan er musikeren Ashley Smith, fra Cardiff, Wales.

20-åringen fikk uttrykket «Which / One», fra kunstverk for Yes album fra 2016, The Life of Pablo, trykket på håndleddet i juni; imidlertid delte han nylig en TikTok, der han sa at han trengte «f***ing laser fjerning», og han har siden bestemt seg for å få den mørklagt.