Mor drepte datterens voldtektsmann: Nå slipper hun fengsel

10/10/2017 16:30

Anniken Hauge

Utland
En sørafrikansk mor slipper fengselsstraff, etter hun tilstod å ha knivstukket datterens antatte voldtektsmann.

En oppsiktsvekkende rettsak fra Sør-Afrika har skapt overskifter i mediene den siste måneden.

Mandag fikk saken en foreløpig avslutning, da siktelsene mot en middelaldrende mor ble droppet. Moren har tilstått at hun stakk datterens tre antatte voldtektsmenn med kniv til de døde.

Det skriver det sørafrikanske mediet Times Live.

En av mennene mistet livet, mens de to andre ble såret under knivstikkingen, som fant sted 2. september i et ubebodd hus nær Komani i Eastern Cape.

Den 56-årige kvinnen ble deretter pågrepet og løslatt igjen mot kausjon. Men kvinnen stod overfor en siktelse for henholdsvis drap og drapsforsøk.

Under rettsaken fortalte anklageren Fikile Seti dog til dommeren Bala Mhlangu at han hadde blitt bedt om å trekke tilbake siktelse mot kvinnen. Valget ble ikke begrunnet ytterligere, men førte til at moren kunne forlate rettsalen jublende med en melding om at hun ikke ville bli rettsforfulgt.

I mediene har den middelaldrende kvinnen fått kallenavnet ‘løvemor’. Hennes ekte navn er ikke opplyst av hensyn til den 27-årige datterens anonymitet.

Moren har fått stor støtte i saken og blitt møtt av hundrevis av supportere utenfor rettsalen. Det har blant annet blitt opprettet en innsamling for å bidra til å dekke de økonomiske kostnadene hennes i forbindelse med rettsaken.

- I dag viste dere meg at jeg har mennesker bak meg, og at jeg ikke var alene. Takk, uttalte moren til Times Live.

De to mennene som overlevde knivstikkingen er fortsatt i varetekt av politiet og under mistanke for gruppevoldtekt.

Tenårings besøk hos en piercer tok en fryktelig vending: Etterlatt med blodig og hovent ansikt