Mor får 7 år gammel datter til å betale regninger for å lære henne om verdi av penger

11/03/2021 15:50

Emma

Utland
En mor har delt på det sosiale medie TikTok hva hun mener er et "strålende" triks for foreldre som ønsker å lære sine barn om verdien av penger. Men ikke alle er enige.

En mor har skapt mye debatt blant brukere av sosiale medier TikTok etter at hun avslørte hvordan hun lærer datteren om verdien av penger. Det skriver Daily Mirror.

Felicia forklarte at hun får sin syv år gamle datter til å gjøre oppgaver hjemme for å tjene penger. Disse pengene må hun betale sine egne regninger hver uke. Hun avslørte dette i en video som har blitt sett mer enn 6,6 millioner ganger.

Dele videoen på TikTok med sitt "triks" til andre foreldre, hvor hun er kjent som @feliciaraefarley, skrev hun: "Hver uke min datter får en liste over husarbeid."

"Hvis disse oppgavene gjøres daglig, får hun $ 7 innen utgangen av uken."

Hun blir da pålagt å betale sine egne regninger for å bo i huset, forklarte Felicia.

Hun fortsatte med å forklare: "$ 1 for mat, vann, elektrisitet, internett og leie. Så totalt betaler hun $ 5 for regningene sine."

"Hun har to dollar igjen som hun kan spare og spare, eller bruke."

Felicia tar deretter $ 5 som hun setter inn på en sparekonto for datteren sin. Når hun fyller 18 år, når hun får tilgang til kontoen, vet hun at hun har gjort disse pengene selv - og dermed har blitt klar over verdien av penger.

I en annen video har moren vist frem de ulike oppgavene hun setter datteren til å takle hjemme.

Hun fortsatte med å forklare at hun søker etter "alderstilpassede gjøremål" på Pinterest, hvor hun fant en liste over oppgaver som inkluderte ting som støvsuging, rengjøring av toaletter, gå ut med søppel, rengjøre sengen m.m.

Felicia sa at hun varierer i hvilke oppgaver hun setter datteren til hver uke, og hun sørger ofte for å gjøre dem til små spill, for å gjøre det mer interessant.

Siden videoen ble publisert, har den samlet flere millioner liker og mer enn 10.000 har kommentert den.

Mens noen elsket ideen, trodde mange også at den lille jenta var "for ung til å betale for et liv hun ikke ba om". En annen person skrev ganske enkelt: "Jeg skulle ønske jobben min betalte så mye."

En tredje bruker skrev: "Det er faktisk strålende ... Jeg vil snart være 18 år gammel, og vet fortsatt ingenting om riktig økonomi og har måttet lære av mindre feil."

"Vi gjør dette med vår fire år gamle datter, og hun har kjøpt sine egne kjæledyr. Hun har to mus og en fugl som hun tar vare på alene», skrev en fjerde bruker.

Andre var ikke fullt så optimistiske, skjønt: "Det er søtt og noe, men barna dine er altfor unge til å betale for et liv de ikke har bedt om. Du må ta vare på barna dine."

Og en annen la til: "Ok. Men det er bare $ 2025 i 11 år hvis hun gjør jobben sin hver dag i 573 sammenhengende uker. Så i virkeligheten, hun kommer til å gjøre mindre enn $ 2000."