Mor forærer loppefunn til 50 kroner til datteren sin: Flere måneder senere får de en helt vill beskjed

13/09/2017 09:45

Anniken Hauge

Utland
Da en amerikansk kvinne kjøpte en gammel brosje på et loppemarked, ante hun ikke hva den faktisk var verdt.

Da en amerikansk kvinne kjøpte en brosje på et loppemarked, regnet hun nok ikke med at den skulle vise seg å være verdt tusenvis av kroner.

Kvinnen kjøpte brosjen for åtte dollar (det tilsvarer cirka 65 norsker kroner red.) og forærte den til datteren sin. Datter la brosjen nederst i vesken sin og tenkte ikke noe mer over den. 

Det skriver New York Post.

Flere måneder senere fant datteren frem brosjen igjen og viste den til en gullsmed. Hun fortalte historien om morens kjøp og ble veldig overrasket over å høre at brosjen var et kostbart smykke fra det 20. århundre.

I ettertid har The Gemological Institute of America undersøkt brosjen og bekreftet kvaliteten på edelstenene. På det gamle smykket sitter det både europeiske diamanter, en rektankulær smaragd fra Colombia og en oval burmesisk rubin.

Susan Abeles, som ansvarlig for smykkene på det amerikanske auksjonshuset Bonhams, er ekstatisk over brosjens historie:

- Dette er en helt vidunderlig historie, som viser at skatter virkelig finnes over alt. Disse oppdagelsene skjer ikke så ofte, så vi er alltid spente på å se hvor mye gjenstanden vile innbringe på en auksjon, sier Susan Abeles til New York Post.

- Vi har en forventning om at den vil fange øyet til kresne samlere og smykkeelskere, og jeg har på følelsen at den ikke vil ende på et loppemarked igjen, tilføyer hun.

Brosjen vil bli solgt på auksjonshuset Bonhams den 19. september, og er blitt vurdert til en verdi av 30.000 dollar (det tilsvarer cirka 240.000 norske kroner, red.).

 

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.