Mor ga døds syke 13 åring cannabis: Nå er han kreft fri

29/08/2020 20:30

Emma

Utland
En britisk mor snakker nå åpent om sønnens kreft og hvordan medisinsk cannabis forandret alt for den hardt arbeidende familien.

I 2010 ble 10 år gamle Deryn Blackwell diagnostisert med leukemi, men bare et år etter den tragiske nyheten mottok Blackwell-familien en enda mer forferdelig melding.

Legene fortalte den livredde familien at gutten led av en annen kreft - den ekstremt sjeldne Langerhans cellesarkom- som bare fem mennesker i verden lider av. Det skriver flere britiske medier.

Det var første gang en person har blitt diagnostisert med to forskjellige kreftformer  samtidig, og senere var Blackwell inn og ut av sykehuset for å få behandling.

Etter tre år syntes det imidlertid at ingenting ville hjelpe Deryn Blackwell, og til slutt måtte legene kaste inn håndkleet og bare tilby smertelindrende behandling mens han ventet på å dø.

Han fikk to uker til å leve av leger, men som et siste forsøk på å redde sønn sinn, valgte hans mor Callie Blackwell å prøve alternativ behandling. Hun ga sin sønn Bedrocan, som er smertestillende.

Bedrocan er ulovlig i England, og selv om legene rådet Callie Blackwell til ikke å gi den til sønn sinn, var moren fortsatt villig til å gi det en sjanse. For hva haadde hun å tape?

 

Siden Bedrocan ennå ikke har blitt testet i Storbritannia, er det ikke lovelig å kjøpe. Det er derfor Callie Blackwell måtte skaffe det forbudte stoffet fra andre steder, skriver British Metro.

«Vi tok en beslutning som sannsynligvis vil skremme mange foreldre som leser dette,» sier Callie Blackwell.

«Når alt kommer til alt har jeg aldri sett noe positivt komme ut av å røyke cannabis, og da jeg var ung jobbet jeg i nattklubber, ulovlige stoffer var min fiende. Men hvis jeg kunne hjelpe min kjære gutt å bli kvitt sin smerte, var jeg villig til å prøve det,» sa Callie Blackwell til Metro.

Og denne beslutningen bør være avgjørende for skjebnen til Deryn Blackwell.

På dette tidspunktet var guttens tilstand så kritisk at legene fastslo at han hadde svært kort tid igjen.

Etter å ha kjøpt en riskomfyr og vegetabilsk glyserin, kunne Callie Blackwell og hennes mann Simon produsere cannabistinkturen som skulle brukes med fordamperpennen de senere ga til sønnen.

«Etter 10 minutter sa Deryn Blackwell at smerten hans hadde lettet litt, og at han følte seg mer avslappet - bare ordene jeg hadde lenge å høre,» sier moren.

Gutten hadde imidlertid fortsatt smerter, og i desember 2013 flyttet familien fra sykehuset til hospice, hvor de begynte å planlegge sønnens begravelse.

En tidlig morgen våknet Deryn Blackwells på dødsleiet og fortalte sin mor at han ikke lenger ønsket å motta morfin da han ikke følte seg til stede.

Dette ønsket ville bety at gutten ville bli utsatt for alvorlig smerte, men Callie Blackwell kunne ikke nekte sin sønn sitt siste ønske. Derfor valgte hun å helle litt av den produserte cannabistinkturen direkte inn i munnen på sønnen, da ingen så det.

Etter en halv time hadde Deryn Blackwells panikkanfall plutselig forsvunnet, akkurat som han følte seg fredelig.

«I løpet av de neste dagene var min prioritet at han skulle dø med sin bevissthet i takt, og så snart han hadde smerter, ga jeg ham en annen milliliter av tinkturen under tungen, og etter noen minutter var han fin,» forklarer Callie Blackwell, som ikke var forberedt på hva som skjedde videre.

Kort tid etter ble foreldrene kontaktet av hospices leger, som var i stand til å kunngjøre at de ikke lenger var sikre på at Deryn Blackwells var dødene.

Siden det lykkelige og mest overraskende budskapet har den nå 17 år gamle gutten bare blitt mer og mer sunn. Han er ikke lenger på sykehus, men begynte på skolen igjen for tre år siden for første gang på mange år.

Siden da er han blit uteksaminert med toppkarakterer og lever nå som enhver annen ung mann på 17 år.

«Jeg blir minnet om mirakelgutten min hver gang jeg ser på Deryn, og jeg vet i mitt hjerte at uansett hva fremtiden bringer, kan vi håndtere det,» sier den lykkelige moren.

28/3 kl 11:55: Det er ingen vitenskapelige bevis på at Deryn Blackwell ble kurert med medisinsk cannabis. Dette er bare morens overbevisning etter at sønnen hennes har kommet seg. Det er ingen forskning som beviser at medisinsk cannabis kan kurere kreft. 

Siden denne artikkelen har moren vært ute og klargjør historien. Hun understreker at cannabis ikke kurerete sønnens kreft, men at det gjenopprettet immunforsvaret hans.