Mor kjempet med sønnens temperament i matbutikk: Så fikk hun en genial idé

25/09/2017 11:30

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mor til en autistisk sønn har utviklet et genialt spill som roer slitne barn som er med i matbutikken.

Det kan være en daglig kamp å gå i matbutikken for å handle med barna på vei hjem fra jobb og barnehage eller skole.

Med et hylende barn i handlevognen og en annen løpende rundt, kan det være utfordrende å huske hva man egentlig skulle kjøpe til middag, og handleturen kan bli et mareritt for både voksne og barn.

Denne utfordringen har en britisk mor nå funnet en genial løsning på, og 300 matbutikker har allerede tatt imot ideen, skriver Daily Mail

32-årige Jenny Barnett fra Middlesbrough nordøst i England har en fem år gammel sønn ved navn Charlie. Flere foreldre kjenner seg sikkert igjen i hvordan det kan være å handle mat med en trett og sliten femåring etter en lang dag. For den britiske 32-årige moren er det imidlertidig litt ekstra utfordrende noen ganger, da fem år gamle Charlie også er autist. 

Etter flere frustrerende handleturer med sønnen, bestemte moren seg for at noe måtte gjøres.

Den geniale ideen er et barnevennlig spill kalt ‘Happy Little Helpers’, og går ut på at barn kan hjelpe til med innkjøp når de er med mor eller far i butikken. De kan lage handlelister med små varesymboler for frukt, grønnsaker og brød, som klistres på en tavle med velcro.

Jenny Barnett og sønnen Charlie med 'Happy Little Helpers'

- Jeg vet hvor slitsomt det kan være å handle med barn. Da han var yngre pleide Charlie å kaste seg ned på gulvet når han var i en stor butikk - det var helt tydelig for bråkete og frustrende for ham. Ved å lage handlelister får han roet seg mer ned og det hjelper barn til å konsentrere seg om en oppgave, hvilket også reduserer stress for dem, forteller Jenny Barnett til Daily Mail.

Jenny Barnett jobber til daglig i supermarkedskjeden Asda. Der ble de så begeistret over initativet hennes, at de bestemte seg for å inkludere oppfinnelsen i mer enn 300 Asda-butikker over hele England. 

Les også: Ny alarmerende forskning: Dette skjer med hjertet ditt etter bare én e-sigarett