Mor kom hjem fra sykehuset med nyfødt datter: Da hun åpnet bleien, fikk hun helt panikk

28/09/2017 15:45

Anniken Hauge

Utland
En 36-årig russisk mor fikk sit livs sjokk da hun kom hjem fra sykehuset med sin nyfødte baby. Da hun åpnet datterens bleie, gikk sykehusets store bommert opp for henne.

Det er ikke lett å bli mamma eller pappa til en liten en. 

Gamle rutiner og vaner skal erstattes av nye før hverdagen igjen kan gli lett, og alle i familien skal venne seg til den nye lille medlemmet som tar all oppmerksomheten.

Slik var det også for 36-årige Oksana Kolesnikova fra Russland, som hadde født en liten jente og nettopp kommet hjem fra sykehuset med barnet.

Her ventet hennes fire andre barn som spent på å møte sin nye lillesøster. Men da moren skulle skifte bleie på det senste tilskuddet i familien for første gang, ble hun møtt av et sjokkerende syn. Det skriver Daily Mirror

Moren hadde nemlig fått med feil barn hjem, en liten gutt, hvilket naturligvis ga veldig røde kinn på fødestuen. 

- Jeg tok av bleien, og så at det var en gutt. Jeg utbrøt med det samme: ‘Åh gud, se her. Det er ikke en Masha, det er en Misha (populært jentenavn og populært guttenavn i Rusland, red.) sier Oksana Kolesnikova til russisk tv. 

Det viste seg altså at den erfarne moren hadde fått med seg feil baby fra fødestuen, og da hun selv ikke hadde ligget særlig lenge med datteren før de ble sendt hjem fra sykehuset, oppdaget hun ikke feilen før hun kom hjem. 

Jordmoren og sykepleierne hadde tatt barnet raskt fra moren, den nyfødte jenta skulle sjekkes for infeksjoner.

Først da moren hadde spurt tre ganger om barnets kjønn, ropte en av sykepleierne at hun hadde fått en jente. 

På sykehuset i den russiske regionen Voronezh ble moren og barnet atskilt etter fødselen i fem dager, som er kutyme på mange sykehus i Russland. Denne praksisen er et levn fra Sovjet-tiden, som skal sikre at barnet holder seg frisk og unngår smitte fra moren.

Men da mor og barn endelig kunne gjenforenes og utskrives i dette tilfelle, fikk moren altså feil barn i fanget. En liten gutt.

- Jordemødrene er ekstremt travle og veldig trette. Den dagen var det seks fødseler. Selvfølgelig er vi veldig lei oss for feilen, men det gikk ikke utover noens liv eller helse, forklarer Marina Milashenko, som er direktør ved Lisk Hospital til russisk tv.  

Oksana Kolesnikova er dog ikke tilfreds med den unnskyldningen, og vil nå krevet at det blir tatt DNA-prøver for å sikre at hun har fått med seg riktig barn hjem. 

Hun er overbevist om at hun er blitt straffet for ikke å ha betalt sykepleierne under bordet, da bestikkelse er hverdag på mange sykehus i Russland.

- Kanskje de var sure på meg, fordi at jeg ikke ga dem penger eller gaver for behandlingen? Jeg er fortsatt i sjokk, og alle jeg kjenner er også sjokkerte over dette, sier hun til russisk tv. 

Oksana Kolesnikova fikk raskt datteren sin tilbake etter feilen ble oppdaget. Historien melder ikke noe om hva foreldrene til den lille gutten sa om den uheldige hendelsen.

Toårig belgisk jente fryktes grillet levende av sin egen mor