Mor kommer hjem fra sykehuset med nyfødt datter: Når hun skal bytte bleie, går hun i panikk

21/07/2020 11:45

Emma

Utland
En 36 år gammel russisk mor fikk sitt livs da hun kom hjem fra sykehuset med sitt nyfødte barn. Da hun åpnet datters bleie, gikk sykehusets store bommert opp for henne.

Å bli mamma eller pappa til en liten ny er ikke lett.

Gamle rutiner og vaner må erstattes av nye før hverdagen kan gli igjen, og alle i familien må venne seg til det lille nye medlemmet som svelger all oppmerksomheten. 

Dette var også tilfellet for den 36 år gamle Oksana Kolesnikova fra Russland, som hadde født en liten jente og nettopp var kommet hjem fra sykehuset med den lille.

Her ventet de fire andre barna hennes på å møte sin nye lillesøster. Men da moren skulle bytte bleie på det siste medlemmet av familien for første gang, ble hun møtt av et sjokkerende syn. Det skriver Daily Mirror. 

Moren hadde tatt med seg feil barn hjem, en liten gutt. Som selvfølgelig ga et stort sjokk. 

Jeg tok bleien av og så at det var en gutt. Jeg utbrøt umiddelbart: «Å gud, se nå her. Det er ikke en Masha, det er en Misha (populære jente- og guttenavn i Russland.) Sier Oksana Kolesnikova til russisk tv. 

Det viste seg at den erfarne moren hadde tatt feil baby med hjem fra fødestua, og siden hun ikke hadde sovet med datteren så lenge før de to ble sendt hjem fra sykehuset, hadde hun ikke oppdaget feilen før nå. 

Jordmoren og sykepleierne hadde raskt tatt babyen fra moren etter fødselen da den nyfødte jenta måtte sjekkes for infeksjoner. 

Først da moren hadde spurt tre ganger om barnets kjønn, ropte en av sykepleierne at det var en jente hun nettopp hadde født. 

 

På sykehuset i den russiske regionen Voronezh ble mor og barn separert etter fødselen i fem dager, det er vanlig på mange sykehus i Russland. Denne praksisen er noe som henger igjen fra Sovjet-tiden som har som mål å sikre at barnet holder seg frisk og inngår smittekilder fra moren. 

Men da moren og barnet endelig kunne bli gjenforenet og utskrevet i dette tilfellet, fikk moren feil barn i hendende. En liten gutt. 

«Jordmødrene er ekstremt opptatt og veldig slitene. Den dagen hadde det vært seks fødsler. Vi er selvfølgelig triste over feilen, men det påvirket ikke noens liv eller helse,» forklarer Marina Milashenko, visedirektør ved Lisk sykehus til russisk tv. 

Oksana er imidlertid ikke fornøyd med den unnskyldningen, og vil nå kreve at det tas uavhengige DNA-prøver for å sikre at hun har fått riktig barn. 

Hun er overbevist om at hun har blitt straffet for ikke å betale sykepleierne ekstra under bordet, noe som også er vanlig på mange sykehus i Russland, hvor bestikkelse er veldig vanlig. 

«Kanskje var de sure på meg fordi jeg ikke ga dem penger eller gaver etter behandlingen? Jeg er fremdeles i sjokk, og alle jeg kjenner er også i sjokkerte over dette,» forteller hun til russisk tv.

Oksana fikk datteren raskt tilbake etter feilen ble oppdaget. Historien melder ikke noe om hva foreldrene til den lille gutten sa til den uheldige hendelsen.