Mor med desperat bønn: - Ikke gi penger til min hjemløse sønn!

11/12/2017 15:04

Anniken Hauge

Utland
En britisk mor kommer med en hjerteskjærende bønn i et åpent brev til avisen Wales Online. Hun ber om at folk ikke gir penger til den hjemløse sønnen hennes.

- Dere tror kanskje at dere hjelper ham.. egentlig forlenger dere bare misburket hans og gjør sånn at han sannsynligvis dør av det.

Slik åpner moren, som ønsker å være anonym, det ærlige og hjerteskjærende brevet hun har sendt inn til avisen Wales Online.

Moren skriver i brevet at sønnen hennes har vært narkoman siden han var ung tenåring, da noen eldre gutter ga ham cannabis. Han er nå 22 år og lever som hjemløs i den engelske byen Cardiff.

Hun skriver blant annet at hun ønsker ikke at folk gir ham verken penger eller klær, men heller gir penger til organisasjoner som jobber for å hjelpe rusmisbrukere og hjemløse. 

Brevet hennes er en stor tankevekker for oss alle:

- Sønnen min er rusmisbruker. Misbrukere av narkotika trenger å sette flere skudd i løpet av dagen. De klarer ikke å tenke langsiktig. De klarer ikke å takle virkeligheten. De trenger rus for å komme seg gjennom dagene.

Moren forteller om en sønn som tidligere elsket å være aktiv, men som endte på skråplanet i løpet av ungdomsårene.
Flere kvelder har hun kjempet en desperat kamp for at sønnen ikke skulle dø. 

Hun forteller om en sønn som flere ganger har sagt at han vil ta sitt eget liv, og at hun har hentet ham når han har vært helt ute av stand til å ta vare på seg selv på grunn av misbruk av tunge rusmidler.

- Når du gir sønnen min klær så holder du ham varm den dagen og neste. Når du gir sønnen min mat så holder ham mett den dagen og neste. Når du gir sønnen min penger, gir ham muligheten til å ruse seg den dagen og dagen etter. Men ingenting av dette vil hjelpe ham på lang sikt. Du hjelper rett og slett sønnen min med hans kortsiktige behov som er å få satt et skudd, skriver hun.

Hun prøver å forsone seg med at misbruket en dag kommer til å koste sønnen hennes livet. Derfor ber hun oss alle sammen om å la være med å indirekte støtte misbrukeres livsstil.

- Jeg vil så gjerne ha sønnen min hjem til jul, men jeg vet at så lenge narkotikaen har overtaket på ham, så kommer ikke det til å skje, avslutter moren det hjerteskjærende brevet.