Mor oppdager blodige sår i munnen på 1-år gammel sønn - får panikk da hun ser nærmere etter

03/08/2017 10:00

Ida Veiden Brakstad

Utland
Samantha Rodgers ble skremt fra sans og samling da hun oppdaget at den 1-år gamle sønnen hadde munnen full av sår.

Et lite kyss var alt som skulle til. 

En venn av familien hadde forkjølelsessår da han besøkte moren, Samantha Rodgers, i byen Des Moines i den amerikanske staten Iowa for å kose seg sammen med familien og møte venninnens lille baby, Juliano.

Men et kyss på kinnene utviklet seg raskt til en alvorlig infeksjon, og den 23. juli måtte Samantha Rodgers ta sønnen med på sykehuset etter at hun oppdaget at den lille sønnnen hennes hadde munnen full av veskende sår, skriver Metro.

- I starten trodde legene at han hadde fått en kraftig forkjølelse eller en voldsom omgang hånd-, fot- og munnssykdom, men sårene spredde seg og ble bare verre og verre, sier Samantha Rodgers til avisen. 

23. juli tok moren sin 14 måneder gamle sønn med på sykehuset. Foto: Caters/Polfoto

Legene mente at det var vannkopper eller en kraftig forkjølelse, men gutten fikk det bare verre og verre. Foto: Caters/Polfoto

Samantha Rodgers måtte på fire forskjellige skadestuer siden legene fortsatte å gi den lille gutten hennes feil diagnoser og hevde at det bare var snakk om helt vanlige vannkopper. 

- Byllene vokste rundt munnen hans og dekket snart hender, hals og mage. Det var virkelig hardt som mor å være vitne til hans store smerter, sier Samantha Rodgers til Metro.

Først på det fjerde sykehuset tok legene en test som viste at den lille gutten hadde blitt smittet med herpes - som er et forkjølelsessår. Deretter fikk de gitt ham riktige behandling.  

Legene fortalte at sygdommen kan være dødelig for sped- og småbarn som ikke har ferdigutviklet et motstandsdyktig immunforsvar ennå, og det fikk den stakkars mor til å bryte helt sammen.  

I dag er Juliano Rodgers i god form igjen. Foto: Caters/Polfoto

Samatha brøy sammen da hun hørte hvor alvorlig den smitsomme sykdom kan være. Foto: Caters/Polfoto

I dag har Juliano det mye bedre, men Samantha Rodgers vil allikevel advare andre foreldre og voksne mot å håndtere småbarn når de er bærere av det smittsomme viruset. 

Nå ønsker Samantha Rodgers advarer andre foreldre mot sykdommen. Foto: Caters/Polfoto

- Jeg vil oppfordre andre til å vaske sine hender grundig før de er i nærheten av barn. Og hvis man har forkjølelsessår bør man holde seg helt unna barn, siden immunforsvaret deres ikke kan nedkjempe smitten, sier Samantha Rodgers til avisen.

 Kvinner advarer mot populær bh: 'Jeg har aldri før i mitt liv hatt så vondt’