Mor oppdaget skumle detaljer på bilde av datter: Nå har hun mistet øyet

29/07/2021 11:05

Emma Sletta

Utland
En mor oppdaget en liten detalj i et bilde av datteren sin. Senere fant hun ut at datteren hadde kreft i øyet.

Mange foreldre vil ha mange bilder fra barnas oppdragelse som de kan se tilbake på i fremtiden.

Det er også tilfelle for 31 år gamle Jamie-Lee Schmitzer, som en dag tok bilder av datteren en dag i 2017. På et av bildene oppdaget hun et mørkt sted i jentas høyre øye.

Jamie-Lee, som er fra New South Wales i Australia, tenkte i utgangspunktet ikke så mye på det. Hun kunne se at det ene øyet var mørkere enn det andre, og at det var en hvit glød i øyets iris.

Datterens øye ble mørkt og mørkt i løpet av de påfølgende månedene. På samme måte oppdaget hun at den lille jenta fortsatte å gni øyet. Det var derfor hun bestemte seg for å få det undersøkt.

Til å begynne med fortalte en lege henne at det ikke var noe å bekymre seg for. Imidlertid var hun overbevist om at noe var galt, og derfor bestemte hun seg for å bestille en avtale med en spesialisert øyelege.

Blodprøver og en MR viste at Jamie-Lee hadde rett i at noe var galt. De fant ut at den eneste ni måneder gamle Ivy-Mae hadde en svulst i høyre øye. Dessverre betydde dette at legene måtte fjerne det ene øyet for å redde livet hennes.

«Det var ødeleggende å høre nyheten om svulsten, og for øyeblikket var partneren min og jeg i sjokk», sier Jamie-Lee til Daily Mail Australia.

Fordi det var så nær en verden av syn, kirurgene var redd det ville spre seg. Jeg stilte spørsmål ved om det var riktig å fjerne øyet, men jeg stolte på legene.

Ivy-Maes operasjon ble gjennomført 22. Dagen før operasjonen endret øyet seg fra blått til en mørkere farge da svulsten fortsatte å vokse.

Etter å ha fjernet den lille jentas øye, utførte legene en biopsi der de fant ut at det var en ondartet svulst som satt i Ivy-Maes øye.

Noen måneder etter operasjonen hadde den lille jenta et falskt øye. Årsaken til at det ikke kunne plasseres tidligere var at hevelsen fra operasjonen måtte avta først.

Til tross for at hun nå har et falskt øye, er det fortsatt mulig for lille Ivy-Mae å bevege øyelokkene, blinke og gråte som normalt.

I dag er hun fire år gammel og nyter et "lykkelig liv" der hun ikke trenger å gi opp noe. Som andre jenter på hennes alder elsker hun å sykle og leke med dukker.

"Jeg vil bare ha positivitet og prøve å vise henne at annerledes er vakkert, da hun vet at hun ikke ser ut som andre barn, og jeg vil at hun skal føle at det er greit," sa Jamie-Lee.

"Jeg har fått henne til å se på seg selv og øyet i speilet, men hun snur seg og sier: 'Mamma, annerledes er vakkert, er det ikke?'.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.