Mor tok bilder av sin 4 måneder gamle baby: Da hun så bildene fikk hun et gigantisk sjokk

07/04/2023 13:11

Sofie

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Moren til 16 uker gamle Mason gjorde en forferdelig oppdagelse da hun tok bilder av gutten.

Sarah Bowers fra New Zealand kan nå kose seg med en frisk liten gutt, men historien hun har delt på Facebook forteller om mange vanskelige prøvelser på veien dit.

«Masons reise begynte på en helt vanlig mandag. Etter å ha hatt et deilig varmt bad foran peisen, satte jeg Mason gjennom den vanlige fotograferingen jeg ofte setter ham gjennom.»

Men denne gangen la jeg merke til at han hadde en «gyllen glød» i venstre øye på alle bildene jeg hadde tatt», sier Masons mor Sarah Bowers på Facebook.

En kveld ble hun plaget av det hun hadde sett da hun plutselig husket å ha lest en historie mens hun var gravid om en liten gutt som het Benjamin Webber.

Moren hans hadde lagt merke til det "gyldne glimtet" i sønnens øye. For Benjamin resulterte det i legesjekk, og det viste seg å være den sjeldne sykdommen Coat's disease.

Coat's disease er en sjelden sykdom i netthinnen der unormal utvidelse av små blodårer forårsaker utskillelse av væske, som får netthinnen til å løsne.

Dagen etter dro Sarah til legen sin med Mason. Legen ble umiddelbart skremt av det hun så i Masons øye og ringte for å henvise ham til en øyespesialist for en nærmere titt.

Øyelegen nevnte Coats sykdom og enda verre, retinoblastom, som er en sjelden øyekreft som finnes hos små barn. Det skulle vise seg at Mason hadde Coats sykdom, en sjelden sykdom som forårsaker blindhet.

Legene rådet dem til å få øyet operert siden det var «ubrukelig» og ved å gjøre det ville de fjerne risikoen for spredning. Mason har nå fått øyeprotese.