Mor var lei av sin respektløse 13 år gamle sønn: Nå har brevet hennes tatt nettet med storm

27/01/2022 08:10

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste som er eller har vært foreldre til et barn i tenårene, kan signere under på at det er en alder der de tester grenser.

Ungdom i tenårene begynner å stille spørsmål ved "nødvendigheten" av mor og far. Dette fører dem ofte til å proklamere at de lett kan klare seg uten deres hjelp.

Det var sånn det var hjemme hos 13 år gamle Aaron. Den unge gutten hadde startet en populær YouTube-kanal der han klarte å få inn en fin pose med penger.

Aaron var overbevist om at det også ville være hans levebrød i fremtiden. Han var derfor enig i at det ikke var behov for utdanning eller skolegang.

Aaron sluttet å gjøre lekser og ville ikke høre på morens seriøse ord. En dag hadde imidlertid moren fått nok, og skrev derfor et brev til sønnen, som siden har funnet veien til sosiale medier, hvor det har blitt hyllet.

Du kan se brevet nedenfor:

"Kjære Aaron,

Nå er det slik at du har glemt at du ikke er eldre enn 13 år. Du har visst glemt at jeg er moren din, og du tror jeg ikke trenger å lære deg noe lenger. Du er ferdig med å lære. Du har også proklamert at du nå tjener penger på egen hånd, og derfor bør det ikke være noe problem for deg å betale meg tilbake for alt jeg har kjøpt for deg gjennom hele livet.

Nå som du ikke trenger å gjøre leksene dine eller prioritere skolen lenger fordi du må "jobbe" hjemmefra, er det på tide at du betaler din del av utgiftene i dette huset.

Jeg har laget et overslag til deg.

Husleie: 4.000 kroner

Strøm: 1.000 kroner

Internett: 200 kroner

Mat: 1.300 kroner

I tillegg til de økonomiske kravene, vil jeg også at du skal gå ut med søppelet på mandag, onsdag og fredag. På disse dagene må du også vaske og støvsuge.

Hver uke må du dusje, lage din egen mat og rydde opp alt du roterl. Hvis du ikke utfører husarbeidene dine, krever jeg et gebyr på 250 kroner for hver dag jeg må gjøre disse tingene for deg.

Men hvis du velger å være mitt barn igjen, i stedet for romkameraten min, kan vi sette oss ned å revurdere denne avtalen.

Hilser moren din."

Brevet fra Aarons mor spredte seg raskt på Facebook, der det har blitt delt mer enn 160.000 ganger. Det er tydeligvis mange som er enige med henne. Andre mener at hun ikke bør henge sønnen sin offentlig på den måten.

Var en suksess

Ifølge lokalavisen Wibw sier Aarons mor at hun mener at hvis tenåringer ønsker å bli behandlet som voksne, bør de også oppføre seg som og utføre oppgavene som følger med voksenrollen.

Hun sier at hun måtte gjøre noe da hun ikke lenger kunne få sønnen til å gjøre lekser eller husarbeid. I tillegg svarte han med grove ord da hun prøvde å få ham til å utføre sine plikter.

Hun fjernet derfor alle gjenstandene hans fra rommet, og listen over gjøremål måtte håndteres før han fikk dem tilbake.

«Jeg fjernet datamaskinen og TV-en. Så skrev jeg brevet og listen for å få frem poenget mitt. For det første er han mitt barn, og han kan ikke snakke til meg som han gjør. For det andre behandlet han meg mer som en romkamerat enn en mor,» sier hun til avisen.

Og det viste seg at planen hennes fungerte. Først ble Aaron rasende, men etter en stund begynte han å klage på sin nye situasjon og liv.

«Jeg er lei for det, mamma. Jeg har oppført meg dårlig, og jeg tok feil. Hva kan jeg gjøre for å få tingene mine tilbake,» sa han, ifølge moren.

Aaron begynte å utføre oppgavene på listen. Og litt etter litt fikk han alle tingene sine tilbake, inkludert internettilgang.

Og nå gir Aarons mor råd til andre som sliter med det samme problemet som hun hadde:

«Ikke vær redd for å være kreativ. Tenk utenfor boksen. Det har jeg klart med sønnen min,» sier hun.