Mor varsler foreldre: Hårstrå kostet nesten 5 måneder gammel baby tåen

21/02/2022 08:34

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Hun oppfordrer andre foreldre til å ta seg tid til å sjekke barnas fingre og tær nøye, da det kan spare dem for en tur til sykehuset.

En mor advarer andre foreldre om Hair Tourniquet Syndrome, som hun opplevde med sin baby sønn, som måtte gå til akuttmottaket etter at en enkelt hårstrå hadde pakket rundt en av hans små tær.

Hårstrået, som ved et uhell var viklet rundt sønnens tå, begrenset blodstrøm, men heldigvis var moren rask til å gripe inn.

Hun skriver i et innlegg på Facebook at hun er takknemlig for at hun aldri hadde hørt om Hair Tourniquet Syndrome, fordi hvis hun ikke hadde vært så proaktiv, kunne sønnens tilstand ha vært mye verre.

«Dette er en advarsel til alle foreldre til babyer og småbarn om å være på vakt mot dette, noe som kan forårsake alvorlig skade hvis de ikke behandles raskt», skrev hun i innlegget sitt på Facebook.

" Hair Tourniquet Syndrome kan påvirke tærne, fingrene eller mannlige kjønnsorganer, men det påvirker vanligvis spedbarn og småbarn. Varselskilt kan omfatte utrøstelig gråt, rødhet, ømhet og en linje som skjærer over lemmen», skriver hun etterpå.

Ward innså at noe hadde gått galt da hun la merke til lørdag kveld, 22. januar, «en linje over Logans tå og at tåen hennes var veldig rød».

Ward søkte raskt hjelp fra sin barnelege, som diagnostiserte Logan med Hair Tourniquet Syndrome.

Moren håpet det ville bli bedre i løpet av helgen, men dessverre skjedde det ikke. Så på mandag tok hun sønnen tilbake til barnelegen, hvor de denne gangen ble henvist til sykehuset.

Hun skriver at sønnen kunne ha mistet tåa.

– Han måtte legges inn på sykehus i går kveld fordi sirkulasjonen ikke ble bedre, og det var fare for å miste tåa. Han fikk totalt 12 sykepleiere, barneleger og kirurger til å se på det, og de prøvde å finne hårene med pinsett, skalpeller og forstørrelsesglass», skriver hun.

En operasjon hadde blitt booket som en siste utvei - og her ville tåen ha gått.

Men heldigvis trengte det ikke å gå så langt.

"Mange av dere tror kanskje at det bare er et hår, hvorfor er det så vanskelig å få tak i det? Det var det jeg trodde. Men hårstrået kan vikle seg så tett rundt lemmen at det begynner å svulme og begrense området. Huden begynner å danne seg over håret, og kan til slutt være umulig å se. Hvis du kommer dit med skrikende, sparkende baby, blir det 10 ganger vanskeligere," forklarte hun.

Hun håper hun nå kan hjelpe andre foreldre.

"Hvis du ser et hår som er viklet rundt barnets tær eller fingre, kan du prøve å fjerne det så snart som mulig. Hvis du ikke kan gjøre det og det bare blir verre, kontakt legen din med en gang. For øyeblikket er vi hjemme, men det første besøket vil bli fulgt opp med kirurgi i løpet av de neste dagene, slik at det kan fortsette å forbedre seg», skrev hun, og fullførte innlegget sitt.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.