Mors straff til datter står overfor motstand: "Det kan traumatisere meg"

05/10/2021 10:48

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå er moren usikker på om hun har håndtert situasjonen riktig.

En mor trenger hjelp. Derfor har hun valgt å dele sitt dilemma på mediet Reddit.

Her spør hun om hun oppfører seg som en idiot når hun velger å utsette datteren for det samme som datteren har gjort mot moren sin.

Kvinnen forteller at det har vært en spent atmosfære hjemme på grunn av forholdet til hennes 17 år gamle datter.

«Hun er på et sted i livet der hun prøver å gjøre opprør mot enhver autoritet og bruker «Jeg er nesten voksen»-kortet for å rettferdiggjøre seg selv», skriver den 42 år gamle moren.

– Det har for eksempel vært tider der hun forlater huset om morgenen og ikke forteller meg hvor hun skal. Eller sier at hun er «voksen nok» til å nekte når jeg ber henne om å rengjøre rommet sitt eller gjøre andre husarbeid, forklarer moren.

«I går ga datteren min meg en liste over alle feilene hun tror jeg har som person», skriver moren, og legger til at det delvis handler om morens utseende.

«Jeg ville satt pris på om listen hadde handlet om feil i foreldreskapet mitt eller ting jeg kan forbedre, men de var alle et angrep på personen min», skriver hun.

" Jeg ble ganske fornærmet og opprørt da jeg var ferdig med å lese den. Jeg fortalte datteren min at jeg ville at hun skulle lage en liste over sine egne feil - som den hun gjorde om meg, og så gi den til meg slik at vi begge kan snakke om våre feil», skriver moren.

Datteren fikk også beskjed om at hun ikke kunne bruke morens bil før hun skrev listen.

"Datteren min sa at jeg er en drittsekk, en dårlig forelder, og det vil traumatisere henne til å lage denne listen om seg selv."

Deler vannet

På Reddit spør moren om hun oppfører seg som en idiot når hun ber datteren om å lage en slik liste. Her er meningene veldig delt.

"Ikke rengjør rommet hennes. La det bli så ekkelt at hun ikke har noe annet valg enn å rengjøre det selv. Hun høres ut som en skikkelig drittunge. Og 17 år er for gammelt til at det kan være en unnskyldning», skriver en som er støttet av noen andre.

«Du kan be henne om enda mer. Hvis hun hevder å være voksen, kan hun også overta flere husarbeid.»

Imidlertid er det også andre som tror at morens måte å straffe datteren på ikke er den rette.

– Jeg forstår ideen bak straffen, men det er nok ikke den beste måten å gjøre det på. Barn kan være veldig grove når de eksperimenterer med grenser. Personlig vil jeg nok beklage og så ta en lang prat om hva det egentlig vil si å være «nesten voksen», sier rådet fra en tredje.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.