Nå blander enda en ‘stormakt’ seg inn i konflikten: Sender hjelp til Ukraina

01/04/2022 09:55

Emma Sletta

Utland
Foto: Jonathan Geodhart/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Geodhart/AFP/Ritzau Scanpix
Russland spiller selvfølgelig en viktig rolle i krigen i Ukraina, akkurat som USA også har stor innflytelse, men nå har en helt tredje stormakt også valgt å blande seg inn.

I tillegg til Russland og USA har verden hatt øynene opp for Kina, ettersom landet har vært skeptisk til å vise støtte til begge sider i krigen.

Dette skyldes sannsynligvis det faktum at Kina vanligvis er en av Russlands relativt nære allierte, men samtidig har landet mange og dyre bedrifter med både USA og EU og ønsker derfor å opprettholde et godt vennskap.

Det er imidlertid ikke Kina som har en kjent dress, men snarere et land mye lenger unna både Russland og Ukraina.

Det er Australia som har valgt å etterkomme en av Ukrainas forespørsler.

Landet, som er verdens sjette største etter område, har gjennom hele konflikten med Ukraina og Vesten også innført sanksjoner mot Russland, men nå har de seriøst valgt å blande seg inn ved å kunngjøre at de vil sende militære kjøretøy til Ukraina.

Ifølge TV 2 har Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy bedt det store landet om å sende bistand i form av militære kjøretøy. 

Australia har akseptert dette, og de har derfor kunngjort at de vil sende en rekke pansrede kjøretøy - såkalte 'Buchmasters' - til Ukraina.

På billedet ses en australsk Buchmaster. Foto: Jonathan Geodhart/AFP/Ritzau Scanpix

Det er ennå ikke klart hvor mange som er involvert, men de vil bli fløyet fra Australia til Ukraina i Australias C-17-fly.