Nå er slutten på mange års tradisjon: Vil forby å spise hunder

Foto: Shutterstock.com

Hvis det skjer, bryter det en gammel tradisjon.

I Asia er det en tradisjon å spise mange forskjellige dyr. Dette gjelder alt fra flaggermus til hunder.

Sistnevnte spises i mange asiatiske land, men nå kan det snart være et alternativ mindre.

I Sør-Koreas hovedstad Seoul ønsker de å gjøre det ulovlig å spise hundekjøtt. Det er det Metro som skriver.

Les også

Skuespiller funnet død

Forbruket av den kontroversielle maten er allerede på vei ned i Sør-Korea, men et forbud i hovedstaden kan være et stort skritt mot å stoppe praksisen, antas det.

En rådmann har foreslått et lovforslag over hele byen for å forby å spise kjøttet og «fremme en hundevennlig kultur».

Rapporter sier at lovforslaget forventes å bli stemt over neste måned, med kampanjer som håper det kan føre til et nasjonalt forbud hvis det blir vedtatt i Seoul.

Rådmann Yang Min-gyu, som representerer det regjerende demokratiske partiet, sier at «kulturen for å tenke på kjæledyr som en del av familien allerede har blitt en verdensomspennende trend».

Problemet er kontroversielt i Korea, hvor mange av de som fortsatt spiser kjøttet er eldre mennesker, som også er fattige.

Tilhengere sier at hunder ikke bør behandles annerledes enn andre dyr spist i landet, og noen tror at hundekjøttsuppe vil bygge utholdenhet og avkjøle kroppen om den varme sommeren.

Men kritikere peker på «brutaliteten» og «grusomheten» i hundekjøttindustrien.

Nara Kim, en kampanjeleder for hundekjøtt for Humane Society International/Korea, sa:

– Dette forslaget sender et sterkt budskap til den nasjonale regjeringen, akkurat som egen arbeidsgruppe samles for å vurdere et landsdekkende forbud mot hundekjøtt. Vi håper at et forbud i Seoul vil bane vei for en slutt på den brutale hundekjøttindustrien over hele landet, i tråd med offentlige følelser og nasjonale og globale trender," sa Nara, og fortsatte:

«Vi ønsker Seouls forslag til lovforslag velkommen og oppfordrer ordføreren til å utarbeide en plan for å forby forbruk av hundekjøtt, og dens eksplisitte erkjennelse av at alle hunder er kjære familiemedlemmer som må beskyttes mot den iboende grusomme hundekjøttindustrien. Etter hvert som kjæledyrseierskapet øker eksponentielt i Sør-Korea, må også vårt ansvar for å beskytte dem mot grusomhet og utnyttelse.»

Les også

Ekspert forklarer: Dette betyr det hvis du våkner opp med 'morgen brød'