Naken vingesnegl i Ukrainas farger funnet under havets overflate

20/05/2022 08:57

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook / Ladbible
Foto: Facebook / Ladbible
Et svært sjeldent dyr i noen svært spesifikke farger observeres under havoverflaten.

Havet er et mystisk sted som opptar 70 prosent av planetens overflateareal.

Verdenshavene er så store, dype og ugjennomtrengelige at det ifølge Illustrated Science anslås at vi fortsatt ikke har oppdaget omtrent to tredjedeler av dyrene som lever under vannoverflaten.

Man må derfor forvente at det er noen virkelig rare dyr i "dypblå", men allerede blant de vi kjenner til er det faktisk noen som er svært uvanlige.

En rekke av disse dyrene kan sees i en video som har blitt delt på Facebook.

Her kan du blant annet se en gjennomsiktig fisk, en kamuflert krabbe og et veldig spesielt dyr (ca. 45 sekunder inn i videoen), som kalles en "seaangel [red. lake angel]" eller på dansk en "naken vingesnegl".

Foto: Facebook / Ladbible

Foruten å være veldig liten - ofte mindre enn en centimeter - og sjelden, er denne spesielle nakne vingesneglen spesiell, da den tilsynelatende er "kledd" i fargene til Ukrainas flagg; blå og gul, som må sies å være passende i disse tider når landemerker over hele den vestlige verden blir farget i fargene til det krigsherjede landet for å vise sympati og støtte.

Dyret, hvis vitenskapelige navn er 'gymnos (ed. naken) soma (ed. kropp)', er vanligvis gjennomsiktig, og derfor kalles det på mange språk noe med naken.

Det engelske navnet kommer fra det faktum at dyret har noen "vinger", noe som nesten får det til å se ut som en engel.

De nakne bevingede sneglene lever under havnivå i de fleste deler av verden, da de kan leve både i isete vann under isens overflate og i varmt tropisk vann.