Nekter å undersøke 12 år gamle Emily: 'Jeg er så sint og opprørt'

13/11/2020 10:07

Emma Sletta

Utland
Til tross for at det på forhånd var booket tid til undersøkelsen, nektet sykehuset å undersøke den 12 år gamle jenta.

Emilys mor, Tracy Shenton fra Stroke-on-Trent i England, var både frustrert, sint og opprørt da legene nektet å undersøke datteren hennes. Årsaken er at Tracy er sykepleier og jobber tett med korona-infiserte pasienter på sykehuset der hun jobber. Det skriver Mirror.  

Tiden på sykehuset ble booket på forhånd slik at Emily kunne undersøkes - hun har lidd i lang tid av plutselige besvimelse. Det har gått utover hennes trivsel så hun ikke har vært i stand til å være på skolen og takle daglige aktiviteter. Legene klarte ikke å fastslå årsaken til anfallene, og derfor ble de sendt til sykehuset.

Måtte vente i bilen

Da mor og datter kom til sykehuset, fikk de beskjed om å bli i bilen da Tracy hadde vært i nær kontakt med personer smittet med korona. Hun sier at hver dag bærer hun utstyr fra topp til tå - bare for ikke å bli smittet. Etter en 15-minutters ventetid i bilen, fikk de en telefon fra sykehuset som forklarte at dessverre ikke kunne se på Emily.

Hun sa at hun hadde på seg alt utstyret under sitt arbeid, og at hun heller ikke hadde noen symptomer på korona. Det gjorde imidlertid ingen forskjell, og sykehuset nektet fortsat å se på Emily. I stedet ble de henvist til en annen klinikk for å se på henne.

"Jeg fortalte dem (sykehuset) at de var diskriminerende mot oss, men de sa at det ikke var tilfelle. Men hvis mannen min hadde tatt Emily til undersøkelsen, ville de ikke ha blitt nektet adgang." Sier Tracy.

«Jeg er så sint og trist», sier Tracy.

Måtte vente i over fem timer

På klinikken som de i stedet ble henvist til, måtte de sitte på venterommet i over fem timer før det var deres tur.

"Vi satt der i fem timer, begge i fare for å bli utsatt for korona infeksjon." Tracy fortsetter.

Da Emily endelig ble undersøkt, fikk ikke engang familien vite hva som var galt. Alle testene og undersøkelsene kom tilbake til det normale - så nå frykter familien at det vil være en lang prosess for å få en diagnose.

Sykehuset har senere beklaget overfor familien og til og med takket familien for å påpeke den utilfredsstillende behandlingen.

En talsperson fra nettstedet forklarer også at det nå er gjort endringer i prosedyren for å unngå at pasienter som Emily, som har en avtale, blir nektet undersøkelse.

 

 

Læs også:

Etter lang tids sykemelding: Kongehuset med nytt om kronprinsesse Mette-Marit Kronprinsesse Mette-Marit ble sykmeldt 13. september og så langt i to uker.
Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.